Bootování instalátoru Archlinuxu na HP 4710s

Bootování instalátoru Archlinuxu na HP 4710s
« kdy: 03. 08. 2010, 11:05:08 »
Chtěl bych nabootovat instalátor Arch Linuxu (netinstall, dual) na mém přenosném počítači. Zapnu-li přenosný počítač s tímto CD v mechanice (již jsem zkoušel dva různé nosiče), BIOS toto CD roztočí na vysoké otáčky, začne blikat caps lockem (jiné *locky nemají na klávesnici LED diodu) a to je vše. Blikne 25krát a po každém pátém blilknutí si dá malou pauzu. Problém nastane dokonce i tehdy, když je bootování z CD zakázáno.
Zajímavé také je, že z jejich recovery CD (na SUSE Linux Enterprise Desktop) mohu nabootovat.
Ptáte se mě, jak jsem nainstalovat i686 verzi? Taky by mě to zajímalo. Vím, že jsem instalátor nějak spouštěl z GRUBu přes ISO (měl jsem předinstalovaný SLED, takže GRUB jsem měl na disku) a potom vložil fyzické CD, které instalátor požadoval. Jenže pak jsem se kvůli rozdělení partitions vracel do původního OS. Skončilo to tak, že jsem něco podrbal (testdisk po jednom omylu) a GRUB mi končil v konzoli, takže jsem z CD Arch Linuxu vytvořil oddíly komplet nově (předinstalovaný SLED šel do háje). Ale už si nepamatuji, jak jsem tehdy nabootoval, z GRUBu určitě ne.

Chtěl jsem bootobat z CD přes GRUB. Našel jsem http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=374555 a trošku upravil část pro menu.lst:
Kód: [Vybrat]
title   SBM-Boot a CD
kernel /memdisk
initrd /sbm.bin
Bez úspěchu:

Re: Bootování instalátoru Archlinuxu na HP 4710s
« Odpověď #1 kdy: 03. 08. 2010, 11:53:21 »
Tento notebook jsem taky instaloval. Poté, co jsem zjistil, že ten dodávaný SLED je pro mě nevhodný, nainstaloval jsem tam ve finále Debian testing/squeeze z netinstall CD a to šlo bez problémů. Ještě než jsem SLED smazal, zkoušel jsem live CD Kubuntu (stable i unstable) a obě fungovala OK. Toho divného chování po restartu (sahá na DVD mechaniku i při zákazu v Biosu) jsem si taky všiml. Arch Linux neznám, tak neporadím.
« Poslední změna: 03. 08. 2010, 13:03:13 od netwoR »

« Odpověď #2 kdy: 03. 08. 2010, 13:57:55 »
Zkus instalaci z flash disku.. Odstran na flashdisku oddily pomoci cfdisku, stahni si img soubor z webu archu a pod rootem dej dd if=soubor.img of=/dev/sdx kde x reprezentuje flashdisk. Potom z toho disku normalne nabootuj (pokud to tvuj bios podporuje..) a vesele instaluj, u me to zabralo vzdy :)
Jabber: withoutnick@jabbim.cz
[root@holy_terminal ~]# /etc/rc.d/world restart
Dilino phenel, so džanel, goďaver džanel, so phenel.

« Odpověď #3 kdy: 03. 08. 2010, 14:29:04 »
No, pokud bych si vyprázdnil svůj 256MiB (nebo možná dokonce jen MB) flashdisk a stáhl 64b verzi (ne dual), pak by to asi šlo. Ale, upřímně řečeno, dal bych přednost jinému řešení. Radši bych už bootoval z toho grubu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04. 08. 2010, 08:59:46 »
Radši bych už bootoval z toho grubu.

Proc z Grubu a ne rovnou z CD?

« Odpověď #5 kdy: 04. 08. 2010, 09:03:39 »
BIOS mi z tohoto CD nabootovat neumožní, takže to chci zkusit přes grub.

« Odpověď #6 kdy: 11. 08. 2010, 15:32:03 »
Takže, povolit nebo zakázat mohu toto: CD-ROM, SD card, Floppy a PXE
Měnit pořadí mohu tohoto: Optical Disk Drive, Network Hard Drive, USB Floppy, USB CD-ROM, USB Hard Drive, Notebook Ethernet, SD Card.
Že jsem to zjistil až po sehnání flashky!
Takže, asi budu muset nějak rozjet PXE z počítače s Windows anebo něco pořešit s tím GRUBem.

PCnity

• 706
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 13. 08. 2010, 06:25:17 »
Co tak strasne zlozito? Vsak nabootuj z ineho cd do tmpfs a odtial pusti instalator arch cd.
Na taketo ucely by ti mohol celkom posluzit system rescue cd...

« Odpověď #8 kdy: 13. 08. 2010, 09:35:35 »
Včera jsem dělal další experimenty. Problémy měla i další CD, ale jen některá. Chtěl jsem updateovat BIOS (F14 -> F17), ale jediné live Widle, které jsem spustil, byly tak ořezané, že mi ten "Linuxový" exe updater jel stejně jako pod Wine. Nakonec jsem updateoval jen na F15 přes jejich live FreeDos distribuci z flash. (BIOS flashce říká USB Hard Drive.) Možná by šel samotný BIOS přeoperovat do FreeDos distribuce, ale nakonec se to podařilo i bez toho.
Při startování (bez CD) stačí  v BIOSu stisknout F9 (boot menu), vložit CD a zvolit příslušnou volbu (zhruba "Optical Disk Drive"). Když jsem něco podobného zkoušel s F14, zaseklo se mi to. Tak nevím, jak to vlastně bylo. Ale už umím nabootovat z CD.