Psal jsem, ze je to stare AP.
Fungovalo leta a plne s klacikem UC-CK. Uz ten informoval o end-of-life, ale nezjistil jsem vliv na funkcnost.
Na hosted controlleru (Unifi OS Server) uz nefungovalo vse, napr. nesel Mesh parent ani Connect, coz bylo naprd, protoze na dokryti zahrady by tenle dedecek stacil. Ze by ale vylozene skodil, to ne.
Nicmene to uz jsem mel novejsi podporovana APcka a s vymenou jsem pocital. A naopak, jelikoz unifi app pri adopci dedecka neprotestovala, ocekaval jsem
plnou funkcnost - coz v ramci toho mala co Unifi ve standalone umi neni mnoho, ze

Takze jsem samozrejme obombardoval Ubiquiti support bugreporty ( req. # 5307480 ). Vzhledem k EoL si nedelam velke nadeje, na druhou stranu je to vylozene zaskodnicke chovani s aktivnim vytvareni security otvoru, takze nakonec asi nejak resit budou. Napr. velkym bannerem o EoL v aplikaci.
Ale dost kecu Pomohlo by mi / nam / dalsim uzivatelum, kteri chteji starym vecem dat dusledne doziti, kdyby se ozvalo nekolik "mee too" a trosku spolupritlacili vyrobce. Ubiquiti uz ma par let frnak mahoru, z relativne male pruzne sympaticke firmy s pouzitelnymi produkty za rozumnou cenu se stava typicky zkostnately koprolat.
MP