Zdravím všechny. Mám problém s I3 wm který mi z nějakého důvodu nefunguje korektně. Postupně se mi dle návodu podařilo nastavit základní konfiraci a otevřít pár oken, problém je ve tom že:
1. Nejsem schopen přijít na to, jak I3 donutit otevřít všechna okna na předdefinovaných místech a v předdefinované velikosti okamžitě po startu.
2. Z nějakého důvodu nefunguje ani manuální změna velikosti oken za chodu. Přidal jsem do konfiguráku patřičnou sekci, ale přes Mod1+Shift+r se mi přepne do jakéhosi záhadného neovladatelného módu, ze kterého se nedá vyskočit a modify mód který by to mělo představovat to není, páč určené klávesové zkratky pro změnu velikosti či polohy nefungují.
3. funguje mi správně automatické spuštění firefoxu na první předdefinované ploše, automaticky se spustí i xterm, avšak z nějakého důvodu se mi nedaří automaticky spustit další aplikace a to např. midnight commander, counterim a nebo mutt, které ovšem jinak bez problémů fungují.
Nemám bohužel konfigurák teď u sebe, ale zadané je to cca takto:
assign firefox3 1
assign xterm 2
assign mc 2
assign mutt 3
assign counterim 3
exec firefox3
exec xterm
exec mc
exec mutt
exec counterim
Přesto se provedou pouze první dva příkazy a třetí plocha určená pro komunikační programi se vůbec neotevře.
Díky za každou pomoc