Proč ateisté nepoužívají logiku ?

MasoxCZ

Re:Proč ateisté nepoužívají logiku ?
« Odpověď #1005 kdy: 04. 08. 2018, 10:42:50 »
Ako zivot zo zivota, ked nas splacali z hliny? To je potom zivot z neziveho.

A splacal ho snad vitr? Splacala ho ZIVA bytost, dokonce jeste nekde je zdurazneno jak probudila tu jiskru zivota. Cti poradne, nebavi me tady opakovat jedoduche veci.

Pak ale Frankensteinovo monstrum není rouháním, a ani klonování lidí nemůže být morálně v nepořádku! Vždyť bůh dělá přesně totéž!

proč ne, zapomínáte na 2. přikázání, které katolická církev vymazala.

A to zní? Ptám se proto, že jsi první kdo něco takového vytahuješ, tak mě zajímá kde se vzalo, kdo jej stanovil, kdo jej zapsal, a kdo a proč jej vyškrtl.

Správná verze zní:
Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující. Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí, ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají.

katolická verze lišící se stát od státu:

Nevezmeš jména Božího nadarmo.

viz zde: http://neuveritelnaodhaleni.cz/clanky/utok-na-desatero-bozich-prikazani.html

článek jsem četl jen zběžně, nedám ruku do ohně za něj, ale dole je tabulka se změnami, které provedla katolická církev.

Uniká mi souvislost modlářství s klonováním.

Ivan Nový

« Odpověď #1006 kdy: 04. 08. 2018, 10:42:57 »
 @Masox

No podle posledních výzkumů mozku umírání mozku trvá několik hodin po smrti. Na Oslu byl o tom článek. Navíc je-li pravda to, že práce mozku je založena na kvantových jevech a mozek je de facto kvantový počítač, tak jeho etanglovaná kopie může běžet i někde jinde. Ve svém uvažování jste příliš vázán na newtonovskou fyziku.

MasoxCZ

« Odpověď #1007 kdy: 04. 08. 2018, 10:46:29 »
Je vtipne neverit na evoluciu, ked evolucia prebieha aj v rohoch tvojej kupelky, ked zle odvetras.

K tomu jen glosa: Je vtipné nevěřit na Boha, když stvoření vidíš na každém kroku.

Je k pláči ve všem vidět boha, když ho nikdo nikdy neviděl, natož při práci.

OK. Takhle můžeme pinkat do nekonečna. Je k pláči vidět zaslepeného evolucionistu. Já ji v práci rozhodně neviděl.

Co takhle argumenty? A k věci. Je to marný, už jsem to psal ...
Bůh je nejhorší možné vysvětlení čehokoliv, bůh je neznalost. Dokazuje to naše mohutnějící poznání světa, které odsouvá boha neustále dál a dál za okraj našeho poznání.

Přání otcem myšlenky! Už jsem to tady psal ohledně tvrzení o krizi víry.

Z demografických výzkumů plyne, že Křesťanství masivně rostle. Kupříkladu Afrika s výjimkou islámského severu, v podstatě celá Jižní Amerika a některé Asijské země. Tam všude v posledních desetiletích došlo k masivním konverzím ke křesťanství. O Africe mimo severu platí, že 4 z 5 jsou křesťané. To je neskutečně obrovský posun, který se udál v posledních cca 20-ti letech.

Ještě víc tedy roste islám, ale tam je to otázka zda je to skutečné přesvědčení, nebo populační záležitost, když nově narození jsou automaticky počítáni mezi věřící. Což u křesťanství automaticky neplatí.

Aby nebyla nouze o důkazy. Rychlou namátkou viz zde http://ceskapozice.lidovky.cz/globalni-nabozenska-supervelmoc-krestanstvi-foi-/tema.aspx?c=A111224_100932_pozice_50043 nebo zde https://hlidacipes.org/osm-z-deseti-lidi-se-hlasi-k-nabozenstvi-nejmladsi-jsou-muslimove/

To jsou ty země, jak se sem odtud valí ty davy neurochirurgů, jaderných fyziků, dopravních pilotů, a vysokoškolských profesorů?

Tak znovu, co třeba ta Jižní Korea, která se změnila z budhistické země na křesťanskou? To jsou zabedněnci, co dokážou vyrábět lopatou a krumpáčem mobily, elektroniku a auta? Nebo Čína s odhadovanými 100 milióny křesťany? Nebo Severní Amerika. A Afrika není jen zaostalý Islám na severu, byť uznávám, že obecně Afrika je na tom se vzděláním hůř. Jestli tady mluvíš o lenosti, tak si najdi demografická fakta.

Já fakt nevím, že si dycky vybereš, co se Ti hodí. Takhle chceš diskutovat?

Tvrdíš, že technický rozvoj Jižní Korey má příčinu v konverzi na křesťanství?
To by stálo za to doložit nějakými daty, zejména počátkem nárůstu absolventů technických oborů, počtem patentových přihlášek, a časovým průběhem počtu registrovaných příslušníků křesťanských církví.
To by byl argument jak kladivo.

Ach jo, umíš Ty vůbec diskutovat, držet se tématu a logicky argumentovat?

Netvrdil jsem ani neargumentoval vzdělaností.

Jen jsem poukazoval na vadu tvrzení, že:
- probíhá krize víry
- masivní zvýšení vědeckých poznatků v poslední době vede k odsouvání Boha na okraj
- probíhá úpadek křesťanství.
Je to totiž v příkrém rozporu s demografickými daty o růstu počtu křesťanských věřících. A pokud tato tvrzení jsou předpokladem pro Tvé další závěry, jsou tyto závěry posléze nutně chybné.

No a co se týče počtu přihlášek a patentů. Chceš snad tvrdit, že Euroatlantická civilizace (včetně Židů) se svými prokazatelně křesťanskými či židovskými kořeny nepřispěla nejvíce co do vzdělanosti (počet gramotných, vzdělaných ve vyšších oborech, patentových přihlášek a pod.)? Zde máš argument jak kladivo, jak říkáš!

Dolož vady tvrzení, že:
- probíhá krize víry
- masivní zvýšení vědeckých poznatků v poslední době vede k odsouvání Boha na okraj
- probíhá úpadek křesťanství
Dolož ekvivalenci příslušnosti k církvi a víry (protože tím právě argumentuješ).
Dolož, že rozvoj vzdělanosti a technologický rozvoj byl PŘÍMÝM DŮSLEDKEM vlády křesťanské církve (ve kterékoli verzi) nad kontinentem.

Sečteno a podtrženo, ten argument byl asi jako kladivo z h*vna.

MasoxCZ

« Odpověď #1008 kdy: 04. 08. 2018, 10:47:38 »
@Masox

No podle posledních výzkumů mozku umírání mozku trvá několik hodin po smrti. Na Oslu byl o tom článek. Navíc je-li pravda to, že práce mozku je založena na kvantových jevech a mozek je de facto kvantový počítač, tak jeho etanglovaná kopie může běžet i někde jinde. Ve svém uvažování jste příliš vázán na newtonovskou fyziku.

Mozek a KVANTOVÝ počítač? Cos to zase kouřil?

Josef

« Odpověď #1009 kdy: 04. 08. 2018, 10:47:44 »
Proč je Afrika nevzdělaná? Protože tam panoval po křesťanech, kteří Afriku kolonizovali a vzdělávali, ještě komunisté a nyní tam panuje Islám.

To "trochu" koliduje s tvrzení, že tam křesťanství prochází explozívním nárůstem. Islám by nic takového nepřipustil, už z toho principu, že pokud je alespoň jedním rodičem potomka muslim, je dítě TAKY muslim zcela automaticky.

Znovu: Afrika není jen Islámský sever. Zbytek je křesťanský. Ono by to chtělo nebýt líný a zjistit si fakta. To k Tvé narážce o lenosti a ignorantech věřících. Vím změnilo se to za posledních cca dvacet let. Ale přesto.

Pokud je jih křesťanský celou dobu a příčinou úspěchu je křesťanství, tak proč za těch 70 let to tam jde od deseti k pěti, za celou dobu to tam všechno akorát hnije, a je třeba tam házet prachy leteckým mostem? A odkud se bere ta exploze křesťanství na JIŽ DÁVNO KŘESŤANSKÉM jihu?

To je marný, ty fakt diskutovat neumíš! Nebo nechceš? Píšu něco o uplynulých dvaceti letech a ty mi podstrčíš, že mluvím o tom, že je jih Afriky křesťanský po celou dobu. Pak něco dovozuješ ze 70-ti let. Nebo tam vložíš slova JIŽ DÁVNO KŘESŤANSKÉM jihu. Můžeš si aspoň přečíst mé argumenty pořádně? A přemýšlet o nich.

Anebo je to marný, je to marný, je to marný ...

Ivan Nový

« Odpověď #1010 kdy: 04. 08. 2018, 10:48:19 »

A splacal ho snad vitr? Splacala ho ZIVA bytost, dokonce jeste nekde je zdurazneno jak probudila tu jiskru zivota. Cti poradne, nebavi me tady opakovat jedoduche veci.

Pak ale Frankensteinovo monstrum není rouháním, a ani klonování lidí nemůže být morálně v nepořádku! Vždyť bůh dělá přesně totéž!

A to zní? Ptám se proto, že jsi první kdo něco takového vytahuješ, tak mě zajímá kde se vzalo, kdo jej stanovil, kdo jej zapsal, a kdo a proč jej vyškrtl.

Správná verze zní:
Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující. Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí, ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají.

viz zde: http://neuveritelnaodhaleni.cz/clanky/utok-na-desatero-bozich-prikazani.html

článek jsem četl jen zběžně, nedám ruku do ohně za něj, ale dole je tabulka se změnami, které provedla katolická církev.

Frankenstein je stvoření obrazu boha, protože je to kopie obrazu boha v tomto světě, člověka. Klonování rovněž. To navíc v sobě zahrnuje technickou nesmrtelnost, takže je pravděpodobné, že klon by byl zbožňován, pokud by byl možný přenos zkušeností a paměti mezi generacemi klonů, to by vedlo klony k tomu, aby klonování nedovolili jiným lidem, aby nesmrtelní byli sami a stali se bohy. Praktická realizace se možná připravuje v Číně, nesmrtelnost vybraných komunistů dodáváním nových orgánů z lidí uvězněných v koncentračních táborech.

MasoxCZ

« Odpověď #1011 kdy: 04. 08. 2018, 10:50:45 »
Proč je Afrika nevzdělaná? Protože tam panoval po křesťanech, kteří Afriku kolonizovali a vzdělávali, ještě komunisté a nyní tam panuje Islám.

To "trochu" koliduje s tvrzení, že tam křesťanství prochází explozívním nárůstem. Islám by nic takového nepřipustil, už z toho principu, že pokud je alespoň jedním rodičem potomka muslim, je dítě TAKY muslim zcela automaticky.

Znovu: Afrika není jen Islámský sever. Zbytek je křesťanský. Ono by to chtělo nebýt líný a zjistit si fakta. To k Tvé narážce o lenosti a ignorantech věřících. Vím změnilo se to za posledních cca dvacet let. Ale přesto.

Pokud je jih křesťanský celou dobu a příčinou úspěchu je křesťanství, tak proč za těch 70 let to tam jde od deseti k pěti, za celou dobu to tam všechno akorát hnije, a je třeba tam házet prachy leteckým mostem? A odkud se bere ta exploze křesťanství na JIŽ DÁVNO KŘESŤANSKÉM jihu?

To je marný, ty fakt diskutovat neumíš! Nebo nechceš? Píšu něco o uplynulých dvaceti letech a ty mi podstrčíš, že mluvím o tom, že je jih Afriky křesťanský po celou dobu. Pak něco dovozuješ ze 70-ti let. Nebo tam vložíš slova JIŽ DÁVNO KŘESŤANSKÉM jihu. Můžeš si aspoň přečíst mé argumenty pořádně? A přemýšlet o nich.

Země jižní části Afriky jsou dle definice křesťanské od příchodu evropských kolonizátorů, protože, jak z dějáku jistě víš, prováděli násilnou konverzi obyvatelstva. A jelikož sám stavíš rovnítko mezi příslušnost k církvi a víru, vyplývá z toho, že podle TVÉ VLASTNÍ LOGIKY je jich Afriky křesťanský již ve skutečnosti stovky let. Poslední africké kolonie ve smyslu evropské svrchovanosti zanikly po WW2, tedy tyto KŘESŤANSKÉ země měly desítky let na to, aby se příznivý vliv křesťanství projevil.
Ale pozorujeme tam pořád jen občanské války. Nějak to neštymuje, že ne?

Ivan Nový

« Odpověď #1012 kdy: 04. 08. 2018, 10:52:04 »
@Masox

https://technet.idnes.cz/kvantova-biologie-03g-/veda.aspx?c=A160216_123201_veda_mla
https://www.ted.com/talks/jim_al_khalili_how_quantum_biology_might_explain_life_s_biggest_questions/transcript?language=cs
http://www.osel.cz/7442-mame-kvantove-vedomi-propojene-s-predivem-casoprostoru.html

Naprostá exploze kuřáků, viďte :-)

MasoxCZ

« Odpověď #1013 kdy: 04. 08. 2018, 10:57:44 »

Správná verze zní:

Frankenstein je stvoření obrazu boha, protože je to kopie obrazu boha v tomto světě, člověka. Klonování rovněž. To navíc v sobě zahrnuje technickou nesmrtelnost, takže je pravděpodobné, že klon by byl zbožňován, pokud by byl možný přenos zkušeností a paměti mezi generacemi klonů, to by vedlo klony k tomu, aby klonování nedovolili jiným lidem, aby nesmrtelní byli sami a stali se bohy. Praktická realizace se možná připravuje v Číně, nesmrtelnost vybraných komunistů dodáváním nových orgánů z lidí uvězněných v koncentračních táborech.

Nepamatuju si, že bych někdy četl nebo slyšel cokoli byť jen se blížícího téhle paranoidní konstrukci.
Když argumentuješ pravděpodobností, nebylo by od věci ji vyčíslit.
Obraz boží obstojí pouze v případě, že by bylo prokázáno že člověk byl stvořen bohem. Takže ten zákaz platí jen pro křesťany a podobné sekty.
Ad Čína... hm, už někdo zvládnul transplantaci mozku? A k čemu je vůbec mozek potřeba, když nosičem vědomí je duše? K čemu pak vůbec ten oser s transplantacemi?
Nechtěl bych být ve tvé kůži u Posledního Soudu, jestli jsi někdy někomu pochválil fotku prcka.

Ivan Nový

« Odpověď #1014 kdy: 04. 08. 2018, 10:58:14 »

Země jižní části Afriky jsou dle definice křesťanské od příchodu evropských kolonizátorů, protože, jak z dějáku jistě víš, prováděli násilnou konverzi obyvatelstva. A jelikož sám stavíš rovnítko mezi příslušnost k církvi a víru, vyplývá z toho, že podle TVÉ VLASTNÍ LOGIKY je jich Afriky křesťanský již ve skutečnosti stovky let. Poslední africké kolonie ve smyslu evropské svrchovanosti zanikly po WW2, tedy tyto KŘESŤANSKÉ země měly desítky let na to, aby se příznivý vliv křesťanství projevil.

Války tam jsou proto, že křesťanskou civilizaci, která se tam uchytila a fungovala (například Zimbabwe), rozvrátil nejdříve Sovětský Svaz podporováním komunistických hnutí se svojí představou světové revoluce, a dnes na to navazují a rozvracejí ji islámská hnutí. Proto se tam bojuje a proto jsou nevzdělaní. Další síla, která se prosazuje v Africe je Čína, ale ta už vůbec nepočítá s místní populací, staví tam továrny dováží do nich své dělníky a vojáky, aby ty továrny hlídali a tak ta území pozvolně a nepozorovaně ekonomicky a vojensky přebírají. S trváním domácí populace však nepočítají. Maximálně je použijí jako kolonisty v Evropě, aby ji rozvrátili.

Vzdělanost lze ztratit i během jedné či dvou generací, za 20 let, jak ukazuje české školství na poslední generaci mileniálů.

MasoxCZ

« Odpověď #1015 kdy: 04. 08. 2018, 11:03:33 »
@Masox

https://technet.idnes.cz/kvantova-biologie-03g-/veda.aspx?c=A160216_123201_veda_mla
https://www.ted.com/talks/jim_al_khalili_how_quantum_biology_might_explain_life_s_biggest_questions/transcript?language=cs
http://www.osel.cz/7442-mame-kvantove-vedomi-propojene-s-predivem-casoprostoru.html

Naprostá exploze kuřáků, viďte :-)

To je jako za kvantový počítač označit štěrbinový experiment.
A nevysvětluje to vznik kvantově provázané kopie celého vědomí, vzhledem k tomu že vědomí (nebo, chceš-li, duše) se v průběhu života vyvíjí a neurony průběžně vznikají.

« Odpověď #1016 kdy: 04. 08. 2018, 11:03:43 »
A pokud bůh fyzicky nemíchal ten prach, proč se vlastně říká, že nás stvořil bůh?

Protoze je to v podstate jedno jestli nas udelal polobuh nebo Nejvyssi. On je vrcholem a to jestli nas stvoril primo nebo prostrednictvim jine bytosti kterou stvoril nemeni nic na faktu: zivot ze zivota. V nabozenstvich vychazejicich ze zidovstvi je to proste zjednoduseno na toho Nejvyssiho aby byl dusledneji prosazovan monoteizmus. Ale jeste kolem roku 400 existovali gnosticke krestanske sekty (ktere konec koncu vychazeli s hermetizmu a kabaly), kteri prave tu legendu o stvoreni meli slozitejsi a byli sme stvoreni az nejakym tretim levelem duchovnich bytosti. https://en.wikipedia.org/wiki/Gnosticism

Kdyz duse opusti telo, stale se jedna o totez telo, je to ta stejna hmota. Ale telo jiz se nijak nehybe, prestoze je to porad ta sama hmota. To je dukaz existence duse.

Viděl jsi někdy, co se stane, když zapomeneš natáhnout budík?

Ivan Nový

« Odpověď #1017 kdy: 04. 08. 2018, 11:05:44 »
@Masox

Vy jste ale s logikou na štíru, v rámci křesťanského logického systému není třeba dokazovat axiom, že člověk byl stvořen Bohem, v rámci této logiky zcela logicky platí to co jsem napsal. Jak to je nelze experimentálně ověřit, je třeba tomu uvěřit. Víra není sprosté slovo.

Přečtete si knihu Játra, vyšla i česky, napsal ji chirurg, který odebíral orgány od vězňů koncentračních táborů v Číně. Jak myslíte, že skončí sociální kredit budovaný pomocí AI v Číně, klasifikací lidí a nejhůře klasifikovaní budou rozřezáni na orgány. V Číně je velmi špatné životní prostředí, ani komunisté se tam nedožívají vysokého věku, proto potřebují transplantace ve velkém.

MasoxCZ

« Odpověď #1018 kdy: 04. 08. 2018, 11:08:39 »

Války tam jsou proto, že křesťanskou civilizaci, která se tam uchytila a fungovala (například Zimbabwe), rozvrátil nejdříve Sovětský Svaz podporováním komunistických hnutí se svojí představou světové revoluce, a dnes na to navazují a rozvracejí ji islámská hnutí. Proto se tam bojuje a proto jsou nevzdělaní. Další síla, která se prosazuje v Africe je Čína, ale ta už vůbec nepočítá s místní populací, staví tam továrny dováží do nich své dělníky a vojáky, aby ty továrny hlídali a tak ta území pozvolně a nepozorovaně ekonomicky a vojensky přebírají. S trváním domácí populace však nepočítají. Maximálně je použijí jako kolonisty v Evropě, aby ji rozvrátili.

Vzdělanost lze ztratit i během jedné či dvou generací, za 20 let, jak ukazuje české školství na poslední generaci mileniálů.

Jak mohl Sovětský Svaz rozvrátit něco, co tam ani neexistovalo? Tedy pokud platí, že křesťanští kolonisté sice obyvatelstvo násilně konvertovali, ALE odepřeli jim vzdělání (což pro pořádek není moje tvrzení, to byl argument jednoho z vás, proč křesťanský jih zaostal). Pokud tam byla nějaká civilizace, tak po odchodu kolonistů a kolapsu státních institucí spadla zpátky skoro na úroveň před příchodem kolonistů. Ale napamatuju si, že bych někdy něco četl o afrických sovětských republikách a jakémkoli náznaku socialismu nebo komunismu; všechno, o čem co jsme se učili byl podle projevů čistý a surový feudalismus.

MasoxCZ

« Odpověď #1019 kdy: 04. 08. 2018, 11:14:23 »
@Masox

Vy jste ale s logikou na štíru, v rámci křesťanského logického systému není třeba dokazovat axiom, že člověk byl stvořen Bohem, v rámci této logiky zcela logicky platí to co jsem napsal. Jak to je nelze experimentálně ověřit, je třeba tomu uvěřit. Víra není sprosté slovo.

Takže přiznáváš, že "křesťanský logický systém" stojí MIMO LOGIKU, a zároveň mě říkáš, že já jsem na štíru s logikou.
Tím je myslím v této debatě řečeno poslední potřebné slovo a konečně to můžeme definitivně uzavřít.