Preco ludi klamu, ze IT zaraba najviac?

asdf111

Re:Preco ludi klamu, ze IT zaraba najviac?
« Odpověď #15 kdy: 03. 10. 2017, 10:26:55 »
no v priemere to je veru tak, staci si pozriet statistiky :) ked si vazne dobry tak si ako ITckar vies zarobit na zivnost aj 10k eur mesacne v tomto stredoeuropskom regione. Hlavne je len netvrdnut 10 rokov na rovnakej pozicii a dufat ze ti ako koderovi daju 5x taku vyplatu, casom sa musi zvysovat tvoja kvalifikacia a zaroven aj tvoja pozicia.

co sa tyka zubarov, vybavit taku ambulanciu modernou technikou stoji 100 tisice eur. Neviem kto z vas by si zobral take riziko na seba...

Lol Phirae

« Odpověď #16 kdy: 03. 10. 2017, 10:46:56 »

marian

« Odpověď #17 kdy: 03. 10. 2017, 10:53:51 »
no v priemere to je veru tak, staci si pozriet statistiky :) ked si vazne dobry tak si ako ITckar vies zarobit na zivnost aj 10k eur mesacne v tomto stredoeuropskom regione. Hlavne je len netvrdnut 10 rokov na rovnakej pozicii a dufat ze ti ako koderovi daju 5x taku vyplatu, casom sa musi zvysovat tvoja kvalifikacia a zaroven aj tvoja pozicia.

co sa tyka zubarov, vybavit taku ambulanciu modernou technikou stoji 100 tisice eur. Neviem kto z vas by si zobral take riziko na seba...
a o tom to je, ze ty sa musis neustale zlepsovat, zvysovat si kvalifikaciu. Zubar si zoberie uver na zariadenie ambulancie, ale ludia zubnu starostlivost potrebuju, takze bude mat zakaznikov, kdezto taky ajtak moze mat zakaznika ale v urcitej chvili ho stratit a kym si najde niekoho, tak to moze potrvat.
Stredoeuropsky region a 10k mesacne? To teda neviem ci by v CR, PL, SR alebo HU ponukali take platy na SZCO

« Odpověď #18 kdy: 03. 10. 2017, 11:07:18 »
na to, aby si zarabal, musis aj nieco dokazat. v IT su platy dost kolisave, ak niekto len sedi a robi stale to iste v tej istej technologii, tak nemoze cakat, ze bude zarabat tazke prachy.
Ja napr. nemam problem urobit nieco v php, mysql, c#, mssql, python, bash... proste vyberam si technologiu, ktora sa na danu vec najviac hodi, ale samozrejme to aj nieco stoji. ovladat na urovni viac jazykov znamenalo kopec prebdenych noci nad knihami a neustale aj teraz vzdelavanie a sledovanie modernych trendov.

asdf111

« Odpověď #19 kdy: 03. 10. 2017, 11:11:39 »
no ty mas 0 vstupnu investiciu, len sa priebezne zlepsujes a vzdelavas. Zubar investuje brutalne vela casu studiom a potom este brutalne vela do ambulancie, o ktoru sa treba starat, modernizovat. Taky zubar ide do vlastnej ambulancie az po X rokoch. Cize ak studuje 7 rokov + 3 roky robi prax u nejakeho ineho zubara za smiesne peniaze, to ma sikovny ITckar uz zarobene na vlastny byt.

A tych 10k bolo myslene na odborne konzultantske/architektske poziciem urcite nie na bezneho vojaka v poli.

uf`

« Odpověď #20 kdy: 03. 10. 2017, 11:15:34 »
Úplně stejné je to v ČR: IT mají údajně platy vysoké (o mně si lidi myslej, že musím brát aspoň 3násobek toho, co mám ve skutečnosti), zato chudáčci doktoři mají málo a mělo by se jim pořád přidávat (přitom nejméně polovinu z nich by nahradil kdokoliv průměrně inteligentní po 3měsíčním kurzu). Je prostě takové móda vyvolávat a šířit tyhle nesmysly.

marian

« Odpověď #21 kdy: 03. 10. 2017, 11:24:20 »
A tych 10k bolo myslene na odborne konzultantske/architektske poziciem urcite nie na bezneho vojaka v poli.
pravdepodobne ide o projekty statnej spravy, ktore su dotovane eurofondami a statnou kasou, ktore stoja miliony eur. Videl som raz cenu analyzy 75e/h. Islo o statny projekt a ten clovek nebol ani zdaleka kapacitou architekt resp. konzultant.

asdf111

« Odpověď #22 kdy: 03. 10. 2017, 11:49:00 »
pravdepodobne ide o projekty statnej spravy, ktore su dotovane eurofondami a statnou kasou, ktore stoja miliony eur. Videl som raz cenu analyzy 75e/h. Islo o statny projekt a ten clovek nebol ani zdaleka kapacitou architekt resp. konzultant.
90e/h je cena za security konzultanta, ktoru si nasa firma normalne od zakaznikov pyta a nestihaju pokryt dopyt :) 130e/h je rate za architekta. atd atd... ziadne dotacie...

anon

« Odpověď #23 kdy: 03. 10. 2017, 11:51:36 »
Z me zkusenosti maji hodne i lopaty v IT ale protoze ti pres pulku uz veme dan z prijmu (vzdyt z 90 superhruby ti zbyde kolik ... 40 ?), tak nula od nuly pojde. Doporucuji odejit z sk/cz pokud umis anglicky.

marian

« Odpověď #24 kdy: 03. 10. 2017, 12:51:21 »
to je pravda, ze na slovensku stat zoberie ludom na daniach velmi vela a nic im pomaly neostane. nad zahranicim som premyslal, ale ked mate frajerku, ktora nie je takemuto rozhodnutiu moc naklonena, tak nic viac s tym nenarobim.

« Odpověď #25 kdy: 03. 10. 2017, 15:08:49 »
Informatik sa uz za ten cas bude musiet ucit mozno stvrtu technologiu
Citace
pokud pouzijes kazdy vcerajsemvyprdnulframework.js tak asi jo...

1) za kolik myslíš, že začíná MUDr absolvent?
ale informatici su oznacovani za tych, ktori zarabaju najviac, co je na pobavenie.
Neznam informatika, ktery by jako absolvent nastupoval za nejakych 20-25k mesicne a za to hakoval prescasy, vikendy, nocni atd.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #26 kdy: 03. 10. 2017, 15:12:28 »
kdezto taky ajtak moze mat zakaznika ale v urcitej chvili ho stratit a kym si najde niekoho, tak to moze potrvat.
Co to je za kokotinu? Zeptej se kterehokoliv odbornika v IT (jako absolvent tezko pujdes na zivnost) jestli ma problem shanet zakazniky nebo je odhanet.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

marian

« Odpověď #27 kdy: 03. 10. 2017, 15:21:42 »
No ja neviem, kde zobrat zakaznikov. Mam znameho, ktory uz hadam aj 15 rokov robi programatora, robi/robil aj na svarc ale nikdy nemal nejakeho zakaznika. Vzdy robil pre niekoho, nejakeho zamestnavatela. Nie ze by si nasiel niekoho sam

andrej

« Odpověď #28 kdy: 03. 10. 2017, 15:29:35 »
Zrejme pojde o sikovnost. Pred 10 rokmi som zacinal s cistym platom okolo 500 eur mesacne. Dnes je to okolo 3000 eur mesacne. Je to vysoky nadpriemer v Slovenskom hospodarstve. Nie som na manazerskej pozicii a nemam vysoku skolu.
voda / kurenie alebo sukromny organizovany zlocin?

Žid

« Odpověď #29 kdy: 03. 10. 2017, 15:37:53 »
Co máš proti "zidakum" ?
Aha, už chápu: jseš cobolak - antisemita.
Víc nemá smysl odpovidat někomu s IQ tykve...