MacBook vs. klasický notebook s Ubuntu

spasitel

Re:MacBook vs. klasický notebook s Ubuntu
« Odpověď #135 kdy: 24. 10. 2016, 19:36:31 »
SurfavcePro je omnoho lepsi nez macbook. Hlavne je to jiny zarizeni
ano a piskaci medvidek je lepsi nez tramvaj... ;)
kdyz tomu nerozumis, tak se k tomu nevyjadruj. kdyz nemas na surfacepro musis mit priblbli reci?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #136 kdy: 24. 10. 2016, 19:55:26 »
kdyz tomu nerozumis, tak se k tomu nevyjadruj. kdyz nemas na surfacepro musis mit priblbli reci?

rozumim tomu ze ma Surface otresnou klavesnici na ktere programuje jen amater, pise clovek s 10 uhozama za minutu... diky absenci kloubi to diky stojanku neno mozne normalne pouzivat mimo stul, nebo to hodinu stelovat na nohy aby se to nekroutilo... proste Surface je hracka, neni to na praci ani na bezne polopracovni pouzivani...

ale jo, prestanu se k te hracce vyjadrovat, kdyz se ty prestanes vyjadrovat k Linuxu kterej nemas, neznas a jen prudis a fnukas, na coz nikdo neni zvedavej ;)

spasitel

« Odpověď #137 kdy: 24. 10. 2016, 20:05:12 »
rikam, nemas na surface pro tak tady hazis rukama

« Odpověď #138 kdy: 24. 10. 2016, 20:06:13 »

moje citace nic nemenila, vytahl sem to na co sem reagoval, naznacil sem jasne ze slo o vycuc a koho zajimal cely text, tak si tukl na odkaz co ho odvedl na puvodni kompletni prispevek, taz si jdi delat prednasku nekam jinam ;)

Jenže ten výcuc měl jiný význam - a jak jsem řekl, tak se výcucy nedělají. Jako sorry, ale k pochopení něčeho takového by ti měla stačit maturita z češtiny. :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #139 kdy: 24. 10. 2016, 20:55:07 »
rikam, nemas na surface pro tak tady hazis rukama

MS Povrch si Linuxak koupi leda v pripade, ze je kompletni debil nasledkem prodelane tezke encefalitidy nebo mu zrovna upadla kovadlina na hlavu a je ve stavu pomateni mysli. Widlak si to koupi tak leda ze snobizmu, protoze tyhle hracky za ty prachy opravdu nestoji. MS odpoved na iPad, ze jo. K cemu je to dobre? Jako pocitac to stoji za hovno a urcite ne za tech 600€ nebo kolik a tablet zase muzu mit jiny a za min, pricemz na rozdil od Povrchu ani nebude tezky jak krava. Krome toho o tablet nestojim. Zkusil jsem a nevyhovuje mi. Navic to MS ma zabetonovane, aby tam nahodou nekdo nerozjel jiny system, coz je me osobne silne proti mysli. Neco takoveho ze svych penez podporovat nebudu.

Tak bez podporit MS a kup si aspon jeden MS povrch tydne - jsi prece desny geroj a tech par susni pro tebe nic neznamena. Pak si to zapni, prihlas se na kazdem na nejake widloforum a opruzuj tam. Tady o tebe nikdo nestoji. Jsi naprosto nudny otrapa. S takovym LO je aspon obcas sranda a nekdy se rozvine zabavny flame. Na to ty nemas, protoze tvoje vedomosti staci akorat na to, abys dokola opakoval, ze Widle jsou nejlepsi.

P.S.: Nezapomen si vecer vymackat uhry, aby ti zitra nahodou nepraskly, mohl by se ti potrisnit Povrch.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #140 kdy: 24. 10. 2016, 21:10:36 »
Jenže ten výcuc měl jiný význam - a jak jsem řekl, tak se výcucy nedělají.[...]

haha, takze jak sem rekl ja, vycucy se delaji :) kdo neumi tuknout na odkaz co te prenese na komplet celou zpravy z ktere je citovano, tak budes fnukat ;)

« Odpověď #141 kdy: 24. 10. 2016, 21:15:52 »
Jenže ten výcuc měl jiný význam - a jak jsem řekl, tak se výcucy nedělají.[...]

haha, takze jak sem rekl ja, vycucy se delaji :) kdo neumi tuknout na odkaz co te prenese na komplet celou zpravy z ktere je citovano, tak budes fnukat ;)

Ty máš asi vážně problém číst, viď? :) Já neřekl, že se výcucy nedělají, ale že se nedělají tak, jak to předvádíš ty ;) Cítíš ten rozdíl? :)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #142 kdy: 24. 10. 2016, 21:52:39 »
Cítíš ten rozdíl? :)
a citis rozdil mezi "nezvyraznil vycuc" a "neponechal odkaz na puvodni celou zpravu" a tim ze jsem to udelal? ;)

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #143 kdy: 25. 10. 2016, 02:24:42 »

linux (treba mint, ubuntu, debian, centOS - nativne jsem nezkousel, mozna by bylo potreba par kextu z tonymacx86, insanelymac, prislusne thready ve forumech na macrumors..)
To's teď asi trochu popletl, ne? Pokud chceš Linux na Macu, tak žádné kexty nepotřebuješ (kam bys je nahrával? Do linuxového jádra?!) Problém je jenom s UEFI bootováním - na starém jednojádrovém Macu mini jsem s tím musel docela bojovat, dohrávat nějaké moduly do ReFitu apod., ale nakonec se to rochodit podařilo. Jakmile ti linuxové jádro nabootuje, nic moc už dál neřešíš.
[/quote]

mas pravdu, kexty jsou potreba na hackintosh

jak rikam s nativni instalaci linuxu (*bsd) nemam zkusenosti, resim virtualizaci ale mozna nekdy zkusim, chtelo by to vedet ktera verze ktereho distra ke kteremu konkretnimu typu MB funguje out of the box komplet vcetne wifi, touchpadu, uspavani atd ...

nechces se podelit s poznatky jak jsi instaloval ktery distro na mac mini a jak jsi resil ty problemy s uefi a pouzil ktere doplnky refit, ja si to predstavoval ze z usb klicenky proste na volny oddil nainstaluju vcetne grubu na ten oddil a pak uz jen alt/opt pri startu resp. refit si to sam zdetekuje a nabidne mi boot do linuxu ...

jasne muzu googlit ...

spasitel

« Odpověď #144 kdy: 25. 10. 2016, 08:10:09 »
jenom pozor, kdybys chtel delat virtualni realitu. to MacBook neutahne, kdyz vecsina modelu ma integrovany graficky cipy. jenom ti nejdrazsi Macbooky maji AMD Radeon R9 M370X, ale to taky nestaci na VR. za tu cenu, ba jeste mensi, muzes mit GTX 1070, ktera je stavena na VR.
uvadim priklad:
https://www.alza.cz/asus-rog-gl502vs-fy080t-kovovy-d4524991.htm?catid=18842920
jo a 32gb RAMky. To se ti hodi, kdyz bys chtel delat napr. s virtualkama. u Macu se priplaci za 16GB kolem 6000kc. Biznis jak piiiica.

balki

« Odpověď #145 kdy: 25. 10. 2016, 09:09:36 »
jenom pozor, kdybys chtel delat virtualni realitu. to MacBook neutahne, kdyz vecsina modelu ma integrovany graficky cipy. jenom ti nejdrazsi Macbooky maji AMD Radeon R9 M370X, ale to taky nestaci na VR. za tu cenu, ba jeste mensi, muzes mit GTX 1070, ktera je stavena na VR.
uvadim priklad:
https://www.alza.cz/asus-rog-gl502vs-fy080t-kovovy-d4524991.htm?catid=18842920
jo a 32gb RAMky. To se ti hodi, kdyz bys chtel delat napr. s virtualkama. u Macu se priplaci za 16GB kolem 6000kc. Biznis jak piiiica.

Spravna pripomienka, virtualnych realit mam doma 10 aj kamarati to vsetci maju. Je to perspektivna technologia uz asi 30 rokov. Mna viacej tesi stroj s kvalitnym operacnym systemom od apple, nez nejaka virtualna blbost, na ktoru sa mi bude prasit. 16 gb ram mam, lebo nie som socialny pripad, normalne zarabam. Pre nemajetne deti je raspberry pi.

spasitel

« Odpověď #146 kdy: 25. 10. 2016, 09:15:11 »
ty ses snad dement nebo co? kde je napsano, ze uzivatel se nebude zaobirat virtualni realitou. A jo, ja dal fakta a ty to popiras, jako kazdej dement na rootu. kvalitnej operacni system ktery je deravejsi nez windows :D. kazdy soudi kvality podle svyho

balki

« Odpověď #147 kdy: 25. 10. 2016, 09:18:38 »
ty ses snad dement nebo co? kde je napsano, ze uzivatel se nebude zaobirat virtualni realitou. A jo, ja dal fakta a ty to popiras, jako kazdej dement na rootu. kvalitnej operacni system ktery je deravejsi nez windows :D. kazdy soudi kvality podle svyho

Na mac os sa mi este nestalo, ze by bol po update pokazeny. Updaty su bezbolestna cinnost.

spasitel

« Odpověď #148 kdy: 25. 10. 2016, 09:30:04 »
Jo to jasne. I kdyz se updatne sdkacko a rozjebe to aplikace, to mas pravdu

balki

« Odpověď #149 kdy: 25. 10. 2016, 09:32:17 »
Jo to jasne. I kdyz se updatne sdkacko a rozjebe to aplikace, to mas pravdu

O tom som pocul tak z rozpravok, nezazil som na vlastnej kozi.