linux (treba mint, ubuntu, debian, centOS - nativne jsem nezkousel, mozna by bylo potreba par kextu z tonymacx86, insanelymac, prislusne thready ve forumech na macrumors..)
To's teď asi trochu popletl, ne? Pokud chceš Linux na Macu, tak žádné kexty nepotřebuješ (kam bys je nahrával? Do linuxového jádra?!) Problém je jenom s UEFI bootováním - na starém jednojádrovém Macu mini jsem s tím musel docela bojovat, dohrávat nějaké moduly do ReFitu apod., ale nakonec se to rochodit podařilo. Jakmile ti linuxové jádro nabootuje, nic moc už dál neřešíš.
[/quote]
mas pravdu, kexty jsou potreba na hackintosh
jak rikam s nativni instalaci linuxu (*bsd) nemam zkusenosti, resim virtualizaci ale mozna nekdy zkusim, chtelo by to vedet ktera verze ktereho distra ke kteremu konkretnimu typu MB funguje out of the box komplet vcetne wifi, touchpadu, uspavani atd ...
nechces se podelit s poznatky jak jsi instaloval ktery distro na mac mini a jak jsi resil ty problemy s uefi a pouzil ktere doplnky refit, ja si to predstavoval ze z usb klicenky proste na volny oddil nainstaluju vcetne grubu na ten oddil a pak uz jen alt/opt pri startu resp. refit si to sam zdetekuje a nabidne mi boot do linuxu ...
jasne muzu googlit ...