Zaujímavý názor, mám cez nfs časť /home adresára, notebook ide cez wifi, denne ho uspávam (čiže aj odpájam od siete). Takto fungujem 5 rokov, som zvedavý na tie "psí kusy", pretože sa zatiaľ nič nestalo.
Zaklapni notebook, odejdi do prace a tam ho otevri. NFS je delane na sitovy root, takze ceka *velmi dlouho* (casto prakticky neomezene). Aplikace, ktere visi na NFS proste EINTR nedostanou a nejdou ani killnout. Ten share se neda failnout, ani jinak nasilne odmountovat. Nejde o problem s odpojenim klienta, ale o zmizeni serveru, ktere odpali klienty.
Pro zamysleni: http://stackoverflow.com/questions/40317/force-unmount-of-nfs-mounted-directory
Môj notebook je už historická záležitosť, do práce ho nosím iba výnimočne. Keď ho náhodou beriem, som si vedomý, že časť svojho /home v práci neuvidím, takže zavriem NetBeans, v ktorom robím prakticky všetok vývoj. (Java a php)
Na počítači v práci vidím adresáre presne tak ako doma, pustím netbeans a môžem pokračovať tam, kde som doma skončil.
Ak je notebook doma a netbeans zostal spustený, po prebudení si automaticky zistí externé zmeny a pokračujem tam, kde som skončil v práci.
Keď potrebujem reštartovať server (raz za pár mesiacov po kompilácii nového kernelu), môžem to urobiť aj pri otvorenom IDE. Po naštartovaní servera normálne fungujem, otvorené súbory sú naďalej otvorené a môžem s nimi pracovať. Ktoré iné zdielanie mi toto umožní?