Rozšíření RC letadel o RPi/Arduino

Rozšíření RC letadel o RPi/Arduino
« kdy: 15. 03. 2025, 03:34:26 »
Ahoj všichni!
Miloval jsem zde průvodce stavbou kvadrokoptéry! Inspirováno otázkou: Integroval někdo Raspberry Pi nebo Arduino do tradičních RC letadel?

Pracuji na projektu přidání autonomní navigace navigačních bodů do letadla s pěnou pomocí Pi Zero. Tady je moje letadlo. Focke Wulf FW-190 (https://www.dynamrc.com/products/focke-wulf-fw-190-v3-plane-dy8949) Aktuální překážky:

Vyvážení hmotnosti: Pi + GPS + senzory vs. doba letu.

Control handoff: Přepínání mezi manuálním rádiem a autonomním režimem.

Pokud jste hackli RC letadla pomocí SBC (jednodeskové počítače) nebo máte tipy na napájení nastavení Pi během letu, podělte se o své moudro! Bonusové body pro česko-lokální dodavatele dílů.

Re:Rozšíření RC letadel o RPi/Arduino
« Odpověď #1 kdy: 15. 03. 2025, 11:28:52 »
Všechno jsou to tradiční RC letadla, autopilot je jen jedním z ovládacích vstupů do řídící jednotky. Jestli SW autopilota běží na R-Pi nebo na Arduinu je pak jedno.

SW část je jednoduchá, to se stáhne a ono to v podstatě funguje. HW je vždy laborování, s tím ti nikdo moc neporadí, rozuměj, je to běžná modelařina, takže není moc co radit.

Řídící elektroniku možná budeš chtít napájet z jiné baterie a okruhu, než motor/y, takže se nějakému převyvážení nevyhneš, ale to je opět zase základ modelařiny.

mmcc

« Odpověď #2 kdy: 15. 03. 2025, 12:02:05 »
Rpi Zero do rc lietadla, no neviem. Je milion vseliakych dosiek s STM32... ktory na to vykovo bohato postacuje, ma nizsiu spotrebu a aj vacsiu spolahlivost.

XX125

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2025, 13:23:17 »
Pracuji na projektu přidání autonomní navigace navigačních bodů do letadla

Toto není uníkátní projekt, ani nejsi první. Co jsi o tom našel na modelářských fórech?

« Odpověď #4 kdy: 15. 03. 2025, 13:33:12 »
Jsem přesvědčený, že tahle zpráva je jen strojově přeložený reklamní spam, jehož účelem je, abyste klikli na vložený odkaz do eshopu.
Diskuze o ní nemá smysl, autor už misi splnil a vracet se k ní nebude.