Problematicke zarizeni spadne bud do stavu kdy ... uplne zmizi.
Hele, pokud zařízení mizí, tak je něco celkem špatně spíš na úrovni USB. A nelze vyloučit to, že co se děje nemá jen jednu příčinu. Může se jednat o dvě nebo více chyb, které se navzájem střídají.
Dělej si co chceš, ale bych já šel tak jako tak cestou těch samostatných karet, dal do každé samostatné karty dal nejnovější firmware, použil ovladač od výrobce (ne default), spustil monitorovací utilitu a zkoušel chybu replikovat. Replikace chyby v jednoduchém prostředí je cestou k jejímu jednoduchému popisu. A určitě neuškodí ani aktualizovat FW v těch USB kamerách. Dneska je FW skoro ve všem :-D
Ale samozřejmě - a to nevynechávej -
zkus úplně jiný počítač, ale pro nahrávání použij
stejný software. A pak zkus ten
stejný počítač, kde se ti chyba projevuje,
ale jiný software pro nahrávání. Samozřejmě při stejném počtu připojených kamer a
stejném testovacím scénáři. Chceš chybu replikovat! Tím vyloučíš řadu zdrojů možných chyb. OBS není dokonalé, klidně může špatně utilizovat ty kamery, možná tvůj scénář nikdo nezkoušel. Ale abys mohl požádat o opravu, měl bys mít jasný testovací scénář, kdy se to projeví.
Proč chceš chybu replikovat?
Když chybu náhodně odstraníš, náhodně se ti může vrátit.
Když chybu dokážeš spolehlivě replikovat, můžeš jí nahlásit a nechat jí pro ostatní opravit.
Ad to chování, kdy se ti to začne připojovat pod jiným jménem, to bych řekl, že je až sekundární problém. Spíš začni řešit, proč ti vytuhávají kamery.
Až ti přestanou tuhnout, můžeš k zařízení přistupovat jeho ID.
Např.:
Get-PnpDeviceA mapovat si to třeba přes:
@device:pnp:\?\usb#vid_ABCD&pid_1234&mi_00#CCART#{nějakýUID}\globalAle dokud ty kamery tuhnou, máš deviceID stejně k velkýmu prdu...
V rámci toho mého projektu stále docházelo k nějakému tomu občasnému vytuhnutí připojeného zařízení, ale dělo se to třeba jednou týdně, ostatně je to USB...a USB je USB, pak stačilo otočit danou kartu a už to zase fungovalo. Šikula, který to používal, dokonce napsal skript, který výpadek detekoval a spouštěl můj skript na automatický restart karty, a pak už jsem o tom projektu neslyšel. Už jsem to mohl pustit z hlavy.
... rad jsi dostal fůru