Práca v USA

lafi

Práca v USA
« kdy: 14. 01. 2014, 00:15:50 »
Silno rozmyslam nad tym, ze by som odysiel do USA, som ITckar tu na Slovensku mam celkom dobre plateny job (v porovnani s priemerom), ale v porovnani s tym co by som zarobil inde je to stale nic a mam pocit ze stojim na jednom mieste a ak chcem nieco v zivote dosiahnut a stat sa aspon dolarovym milionarom mal by som skusit stastie inde.

Velmi ma laka USA pretoze je to najvacsia ekonomika na svete a cital som si par blogov ako ludia odtialto odysli do Silicon Valley a rozbehli tam nejaky startup a celkom ma to laka je to iny svet, krajina neobmedzenych moznosti a kto je podnikavy a pracovity ten to moze dotiahnut ovela dalej.

Co potrebujem ked chcem zacat podnikat v USA? Mam nasetrenych cca 10 tisic eur staci to na rozbeh? viem ze na investorske vizum potrebujem milion usd) Aka musi byt uroven mojej anglictiny? Ake potrebujem vizum a ako ho ziskam?

tomi

Re:Práca v USA
« Odpověď #1 kdy: 30. 01. 2014, 22:01:34 »
"odysiel"

IT cvok

« Odpověď #2 kdy: 17. 05. 2014, 19:32:50 »
Itčkár čo nevie gramatiku a chce sa stať dolárovým milionárom sa stane tak akurát lúzrom vo svojom malomeštiackom svete. Programovaním nezbohatneš. Pametaj, milionári vznikajú na dobrom produkte. Ty ako Itčkár tvoríš a zlepšuješ cudzie produkty. Nie svoje. Radšej si nájdi ženu a do nej napust tie svoje drísty o šlapaní na mieste :D :D :D :D ;D :P

Gregor

« Odpověď #3 kdy: 26. 05. 2014, 19:46:16 »
Preco ho vsetci odhovarate? Milionarom sa mozno nestane, ale v porovnani s platom na SR alebo na CR, bude milionar ;)

Lenin

« Odpověď #4 kdy: 27. 05. 2014, 13:12:27 »
10 tisic dolaru ti staci na to abys sis nasel v USA a praci a po praci pak hledal partnera znaleho mistnich podminek kterej ti s podnikanim a s produktem pomuze.

Musis mit plan (CIL) co konkretne chces delat. Cil "chci vydelat hodne penez" nestaci. S tim se nikam nedostanes. Pocitej s tim ze v USA je mnohem vetsi konkurence nez mate v CR. Trh je uz obsazenej a chce to dost usili aby ses nekam narval protoze nikdo ti neprenecha stavajici zakazniky bez boje a ma mnohem vice prostredku k dispozici nez budes mit ty. Musit byt dost dobrej.

Lenin

« Odpověď #5 kdy: 27. 05. 2014, 13:32:55 »
Anglictinu neres, staci jakakoliv anglictina abys amikum rozumel a oni tobe. Jsou na to zvykli treba ve zdravotnictvi je tu uz pomalu samej ind.

Dela mi ale spis starosti ze se musis ptat jak sehnat vizum. Kdyz se musis ptat na takovy triviality tak to podnikani nedas. Nauc se byt samostatnej a nezaviset na pomoci druhych.

ZACNI NA SOBE MAKAT, SPORTUJ. NAUC SE VECI DELAT PRAVIDELNE.