Má smysl dělat manažera?

Má smysl dělat manažera?
« kdy: Dnes v 07:26:36 »
Čím víc vidím své manažery, jak jsou přetíženi a co vše to obnáší, nejsem si jist, jestli bych to chtěl dělat. Jaké máte zkušenosti vy? Šli byste do pozice manažera? Co to přináší a jaké vnímáte nevýhody a výhody?

Re:Má smysl dělat manažera?
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 08:15:57 »
Krátce, podle naprosto triviálních a nesmyslných otázek to v tvém případě to určitě smysl nemá. Ať už si pod manager představuješ cokoliv.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Mana%C5%BEer

https://www.jobs.cz/poradna/7-dovednosti-ktere-z-vas-udelaji-skveleho-manazera/

https://www.google.com/search?q=kdo+je+manager&oq=kdo+je+manager&aqs=chrome..69i57j0i22i30l7j0i15i22i30l2j0i22i30l2.3395j0j4&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Nějaká další otázka ze školky?

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 08:28:36 »
to strasne zalezi na osobnosti, chvilku jsem byl nucen byt sef naseho maleho tymu a bylo to na prd.
ted jsem mel skveleho sefa, ale byl nucen odejit, tak to bylo smutne.

obecne mam radsi sefa, ktery aspon chvilku programoval a ma predstavu o cem to je.
ale hlavne to je o cloveku.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 08:46:12 »
Čím víc vidím své manažery, jak jsou přetíženi a co vše to obnáší, nejsem si jist, jestli bych to chtěl dělat.
Myslím, že tím sis víceméně odpověděl :-). Jak naznačil předřečník, je to především otázka osobnosti (a osobních preferencí). Pro mě by třeba věčné chození po meetingách, koordinace a dohled na milionem věcí, sepisování dokumentů a administrativní činnost vůbec byla neskutečná otrava a žrout energie. K vlastní "kreativní" práci se taky z titulu funkce manažera asi moc nedostaneš - v závislosti na vytížení.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 09:17:19 »
Asi záleží, kolik a jakejch lidí budeš mít pod sebou, jakou jim dáš volnost a jak moc na to budeš srát.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 10:09:35 »
"U nás je to taková rodinná tradice. Můj děda byl úředníkem, táta byl úředníkem, máma byla úřednice, sestra je také úřednice. A já už jako malý chlapec jsem také chtěl být úředníkem. Několikrát jsem byl přistižen, jak si při hodině pod lavicí čtu faktury".

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 10:42:44 »
https://www.youtube.com/watch?v=eSQEBkkJyac

Pokud je pro tebe problém s rozhodováním, doporučuji jít kopat s krumpáčem. Tam se ti to zcela rozhodně vyhne.

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 10:45:02 »
Prvni pravidlo klubu manazeru je: Vypadat pretizene!
Druhe pravidlo klubu manazeru je: O prvnim pravidle se nemluvi!

(Oops)

« Odpověď #8 kdy: Dnes v 10:52:16 »
Prvni pravidlo klubu manazeru je: Vypadat pretizene!
Druhe pravidlo klubu manazeru je: O prvnim pravidle se nemluvi!

(Oops)

to je pravidlo pro kohokoliv.
pred sefem tak rikam, zrovna jede build, zrovna dumpuju db a dalsi silene dulezite veci :-)

« Odpověď #9 kdy: Dnes v 11:07:52 »
Zas na druhou stranu! Pokud se naskytla příležitost, nejlíp "mezi svými". A nadšení z "konvertování kofeinu na kód" uvadá. A člověk jaksi biologicky dozrál, a má určitý nesdělitelný nadhled nad celým oborem... a třeba posbíral i nějaké mezilidské zkušenosti... možná to není úplně marnej nápad :-) Kolikrát už tu bylo téma "co dál", "co zkusit jiného". Jestli Vás třeba nechají, "zvolit si styl"... Máte smečku technicky zdatných kolegů, kterým se do toho vedení chce ještě míň než Vám, a uvítají Vás jako "prvního mezi sobě rovnými"... pokud je třeba na stole alternativa, že by na to místo nastoupil nějaký nově přijatý kariérní šéf odněkud zvenčí, někdo s kravatou a propiskou a ambicemi...

« Odpověď #10 kdy: Dnes v 11:19:58 »
to je pravidlo pro kohokoliv.
pred sefem tak rikam, zrovna jede build, zrovna dumpuju db a dalsi silene dulezite veci :-)
bugy. bugy jsou zlaty. vetsinou jsou strasne schovany, clovek to musi debugovat... to ti sebere takovyho casu.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

alex6bbc

• 1 661
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Dnes v 11:23:03 »
Zas na druhou stranu! Pokud se naskytla příležitost, nejlíp "mezi svými". A nadšení z "konvertování kofeinu na kód" uvadá. A člověk jaksi biologicky dozrál, a má určitý nesdělitelný nadhled nad celým oborem... a třeba posbíral i nějaké mezilidské zkušenosti... možná to není úplně marnej nápad :-) Kolikrát už tu bylo téma "co dál", "co zkusit jiného". Jestli Vás třeba nechají, "zvolit si styl"... Máte smečku technicky zdatných kolegů, kterým se do toho vedení chce ještě míň než Vám, a uvítají Vás jako "prvního mezi sobě rovnými"... pokud je třeba na stole alternativa, že by na to místo nastoupil nějaký nově přijatý kariérní šéf odněkud zvenčí, někdo s kravatou a propiskou a ambicemi...

tohle je nejlepsi varianta, kdyz sef vyroste na svem projektu a zna ho a zna lidi.