Malicko off-top.
Ked si este pametam na moje posobenie v samosprave, pametam si, ze informacie museli byt verejne pristupne.
Verejne pristupne znamena, ze si ich mohol vidiet bez nutnosti sa kamkolvek prihlasovat. (cize defaccto anonymny web)
Ak sa musis prihlasit na FB, uz je to porusenie zakona.
To, ze sa na to kasle je jedna vec, to, ze s tym moze bojovat (ak chces, a uspesne) je druha vec ...
Ja chapem, ze dat fotku cez telefon na FB je rychlejsie, ako sa capkat v nejakom redakcnom systeme, ale zakon je zakon.
Ak do nich budes kopat, nemaju inu sancu, ako sa prisposobit, su na tom celkom slusne postihy (aj opakovane).
Tiez ma vytaca, ze si idem pozriet vyvoz plastov, a nie je to na webe obce, ale na ksichtoknizke (kde nie som).
Akykolvek argument obce o socialnej sieti neobstoji, pristupnost znamena pristupnost, a musi to byt dostupne tak mladym ako dochodcom. (nehovoriac o tom, ze este ten isty zakon hovori aj o pristupnosti pre slabozrakych, a to sa na webe zrealizovat da, FB som neskumal).
(Ak sa to nejak v nasich koncinach novelizovalo a povolili aj FB, tak sorry, uz som nejaky piatok mimo tento segment).
(ale podla mna stale plati len web).