Jak najít cílevědomé programátory?

moo-man

Jak najít cílevědomé programátory?
« kdy: 02. 04. 2014, 09:56:18 »
Na začátek bych o sobě řekl podstatnou informaci, že jsem snílek. Ovšem takový, který za svými sny jde ať se děje co se děje.

Mám vizi jednoho z největších projektů současnosti. Takového, který změní život milionům lidí na celém světě. A nezůstávám jen u vize - realizace začala už pěkný pátek zpátky. Pracujeme na prototypu, jednáme s investory v zahraničí.

Zatím jsme čtyři a nyní přišel čas se rozšířit. Proto hledáme programátory - web front-end, back-end, mobilní web, polonativní mobilní aplikace, Smart TV aplikace...

Nechceme programátory, kteří budou pracovat pro peníze! Hledáme programátory, kteří mají vlastní hlavu, budou pracovat pro zábavu a společné přesvědčení.

A teď k otázce. Kde takové najít? Máte nějaký tip?
Inzerce práce ani agentury nepřichází v úvahu - to je zřejmé.

Upřímně, ne zcela ideální zkušenost máme také s freelancery. Pokud se jim sejde více věcí najednou a mají se rozhodnout, na čem dělat, vždy si vyberou to, na čem vydělají pár šušníků. Nemyslí v dlouhodobém horizontu.

Přemýšlel jsem nad studenty - tam se jistě šikovní kódeři najdou, ale jak je najít? Máte třeba nějaký tip, kde se tací scházejí? Bary, nebo spíš onlajnovky...

Nebo jsou tu pak zaměstnanci. Jestli spokojení nebo ne, na tom asi nesejde. Důležité je, jestli mají své sny - chtějí něčeho dosáhnout, ale neví jak. Pořád něco programují po nocích - ať už malé aplikačky do mobilů, nebo nějaké weby. Mají tendenci pořád něco dělat. No jo, ale zase - kde takové hledat?

Budu vděčný za jakékoliv tipy.
Pokud znáte někoho, kdo je přesně ten geek, kterého hledáme, budu vděčný za zprostředkování kontaktu.
« Poslední změna: 02. 04. 2014, 13:32:39 od Petr Krčmář »

obvious troll

Re:Jak najít cílevědomé programátory - vizionáře?
« Odpověď #1 kdy: 02. 04. 2014, 10:11:40 »
Zda sa ze v tejto teme mame na par dni o zabavu postarane.

Sorry musel som.

fdvgdsfsda

« Odpověď #2 kdy: 02. 04. 2014, 10:12:23 »
no a co prochazet weby/blogy ruznych softwarovych projektu a oslovovat tamejsi developery?!

fdvgdsfsda

« Odpověď #3 kdy: 02. 04. 2014, 10:13:07 »
Zda sa ze v tejto teme mame na par dni o zabavu postarane.

Sorry musel som.

mas pravdu, tyhle diskuze jsou vzdycky sranda :-)

asdfasdf

« Odpověď #4 kdy: 02. 04. 2014, 10:17:20 »
Tipujem to na klon facebooku, whatsappu, snapchatu alebo nieco s bitcoinami :D

Karel

« Odpověď #5 kdy: 02. 04. 2014, 10:49:37 »
a nejaky kontakt ?

JS

« Odpověď #6 kdy: 02. 04. 2014, 11:10:04 »
Mozna by aspon stalo za to nastinit aplikacni domenu. Takhle to nikoho neoslovi.

A pak si taky vyjasnit, jestli chcete nadsence za levne penize, kteri toho ale moc nebudou umet, nebo zkusene borce, ale takove je treba zaplatit. Ono oboji jaksi asi nedostanete, protoze ti zkuseni borci maji casto prave uz spatne zkusenosti odjinud.

.

« Odpověď #7 kdy: 02. 04. 2014, 11:12:52 »
Moo-man: Nebylo by od věci projekt více konkretizovat, za jakých podmínek do něj lze investovat, s jakými zárukami a zpětnou vazbou. Ve které zemi je vaše firma registrována? Jednání s investory probíhá individuálně, nebo máte smlouvu se zprostředkovatelem (pokud ano, jakým?)?

V tuto chvíli totiž váš dotaz totiž naznačuje, že jste podkapitalizovaní a vaše situace je natolik zoufalá, že hledáte vhodné subjekty, ochotné spolupracovat bez nároku na odměnu za provedenou práci. Minimalizace nákladů má své opodstatnění, ale co je moc, to je příliš.

« Odpověď #8 kdy: 02. 04. 2014, 11:39:53 »
... všichni maj strašně vizí a pokud možno chtějí to zadarmo (jakože potom se to zaplatí) :)
Kreativní programátor je mimochodem blbost (možná tak patlal).

Obzvlášť mě pobaví, když mě tu jejich myšlenku vysvětlí - nechci to moc rozebírat, napadlo mě to samozřejmě taky už dávno - ovšem zahodil jsem to (problematická realizace, monetizace atd.)
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

JSH

« Odpověď #9 kdy: 02. 04. 2014, 11:53:50 »
Nechceme programátory, kteří budou pracovat pro peníze! Hledáme programátory, kteří mají vlastní hlavu, budou pracovat pro zábavu a společné přesvědčení.
Zkusil bych oslovit nějaké brethariány. Obyčejní programátoři bez peněz nepříjemně brzo hynou hlady.

Hmmm

« Odpověď #10 kdy: 02. 04. 2014, 12:19:02 »
Upřímně, ne zcela ideální zkušenost máme také s freelancery. Pokud se jim sejde více věcí najednou a mají se rozhodnout, na čem dělat, vždy si vyberou to, na čem vydělají pár šušníků. Nemyslí v dlouhodobém horizontu.

Uprimne nemate pravdu. Freelancera nezaujimaju vyhliadky vo financne neistom dlhodobom horizonte, ked potrebuje peniaze uz dnes. Toto vycitat freelancerom skutocne nemozte.

tadeas

« Odpověď #11 kdy: 02. 04. 2014, 12:24:44 »
Začni nástupním platem 100k měsíčně. To zaujme i schopný programátory. Na zajímavym projektu dělá každej.

« Odpověď #12 kdy: 02. 04. 2014, 12:28:24 »
Freelancer, tak jak ho vnimam ja jako živnostníka není podnikatel. Já tam vnímám velký rozdíl mezi těma dvěma slovy. A kdo není podnikatel tak ti prdí na zisk za 5 let mozna jen s vidinou, ze tvoje myslenka je skvela. Hypoteka, elektrina, plyn nebo telefon taky nepockaji az vydelam.

Ja z toho dotazu trochu cejtim: hledam troubeliny kteri budou makat zadarmo za procenta z nejakyho vysnenyho programu kterej stejne nikdy neprorazi a nevydela.
Tohle fakt neni pro klasickyho freelancera ani zamestnance. Musis najit investora kterej ti je zaplati nebo to zkusit jako opensource :-)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

moo-man

« Odpověď #13 kdy: 02. 04. 2014, 12:38:55 »
Díky všem za odpovědi, vážím si vašeho času, který mému topicu věnujete!

Byl jsem několik let freelancer jako asi většina z vás. Měl jsem několik velkých korporátních zákazníků, peníze velmi zajímavé. Ale to není můj sen. Mým snem ani není programovat. Mým snem je vytvořit velký byznys (a ne jeden).

Před několika měsíci jsem si uvědomil, že život je potřeba žít. Sny je potřeba žít. Ne později, ale hned. Cestu za svými sny člověk nemůže odkládat. Uvědomil jsem si tajemství úspěchu.

Otázka: Je z vás někdo ochotný riskovat VŠECHNO pro své sny?

Já ano.

Vše co jsem za poslední rok našetřil nyní investuji. Od února jsem absolutně bez příjmu - vše jsem ukončil. A ani netušíte, jaký skvělý pocit z toho mám.

Takže ANO, náš kapitál není velký. Ale děláme to, protože skutečně věříme v úspěch.

V zájmu ochrany našich zájmů zde nebudu zveřejňovat název společnosti. Mohu prozradit, že společnost je registrovaná v Anglii. Investice nehledáme sami - v tom nemáme zkušenosti. Proto jsme si našli někoho, kdo je má.

Rád bych tu uvedl na pravou míru dvě věci.
1) My nehledáme zaměstnance. Hledáme partnery, spolupracovníky, kteří naší vizi pochopí. To ale neznamená, že "to chceme zadarmo". Uvedl jsem, že hledáme ty, kteří s námi nebudou spolupracovat pro peníze. Nikde ale nevidím, že by to mělo být zdarma.
2) Zoufalá situace? Možná to tak vypadá, ale skutečnost je jiná. Já tady neprosím na kolenou. Já pouze nabízím příležitost.

Většina z vás toto nepochopí. Rozumím tomu. Sám bych to možná ještě nedávno nepochopil.
Člověk musí transformovat své myšlení, aby dokázal přijmout to, co já zde popisuji.

Ještě jednou díky, vaše odpovědi jsou mi inspirací.

PS: Karel se tu sháněl po kontaktu: moo-man@email.cz

RDa

• 2 784
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 02. 04. 2014, 12:51:50 »
No ja teda nevim - zatim tu mame:
 - prehnane vize
 - neschopnost rict o co jde
 - vime ale ze nemate penize
 - nepracujete a potrebujete pomoct
 - pouziva freemail

NE, nejsme ochotni riskovat vsechno pro VASE sny.

Pro sve nastesti ano - a proto take mame uzasne kusy hardwaru, ktere dnes nikdo jiny nema :)