nacodis responzivny dizajn v Material dizajne. Aj validation sa da urobit na frontende. Pripadne to vies z toho urobit aj mobile app.
I díky tomuto vláknu už mám trošku pevnější pohled na věc, v zásadě to teď vnímám takto:
* když budu chtít implementovat nový facebook, tak si tu appku nechám napsat na míru (a taky si pak si budu muset platit někoho, kdo mi to bude oprašovat, přepisovat mi to do nových cool
TM designů ).
* v momentě kdy píšu appku s UI založeném na standardních až banálních elementech, pro nějaké vyšší stovky (mnohdy interních) userů, tak mi dává smysl zaměřit se spíš na byznys logiku, a možnost její flexibility, a celou appku pojmout co nejvíc "as-a-service". Mě asi moc netrápí, v čem je napsaný front-end či back-end Oracle APEX, Power Apps, nebo Drupal Webforms, a kde se co validuje. Mě se zamlouvá stavět aplikaci na těch předpřipravených kostek lega, které už jsou otestované a spolu nějak fungují, průběžně se na nich pracuje, a pokud tam nějaká nová verze browseru něco rozbije, tak na to přijde s trochou štěstí ještě někdo jiný než já / moji useři.
Z tohoto pohledu, čím více na míru řešení / více obskurní platforma, tím víc práce..
Ale třeba je všechno jinak. Díky za vstupy.