Managera bych do dnešních firem dělat nešel. Zatímco můj předek byl ředitel fabirky, načež tam postupně propublal jako inženýr, co v té firmě opravdu produkuje finální věci, tak dnešní managementy jsou úplně o nečem jiném.
Konkrétně každý manager podepisuje papír, ve kterém se zavazuje, že bude jednat ve prospěch majitele té firmy a ctít jeho zájmy. To zahrnuje i to, že bude muset třeba vyždímávat svoje bývalé kolegy vývojáře, protože projekt se třeba bude scratchovat.
Zájmy majitele firmy totiž nemusí nutně být se zájmy České republiky, nebo regionu ve kterém je firma, nebo se zájmy tvých bývalých kolegů, tedy s "důstojným" zacházení které neporušuje základní listinu práv a svobod.
Management firmy není to samé jako vedení firmy, které si tady lidi představujou z dřívějšíka. Jestli jako vývojář chceš postoupit někam víc, tak teamlead, architekt nebo product owner. Managerskou pozici nepouvažuju za nějaké "jít výš" v rámci našeho oboru.
A dál už to nebudu rozebírat, ale za mě, co manager, tak to šlendrián a lhář. Gratuluju všem, co "za posledních 20 let měli samé korektní vztahy", jako se mi snažili nabulíkovt v jinačím tématu.