Ajťák/admin as a service?

Ajťák/admin as a service?
« kdy: Dnes v 07:38:05 »
Ahoj,
existuje firma nebo jiný způsob, jak získat občasného admina? Pro naší firmu (malá technologická firma v Praze, < 20 lidí u počítače) bychom potřebovali zavést základní příčetnost - oběhnout všechny lidi u počítače ve firmě, sjednotit, vymyslet zálohování počítačů, pomoci se sdíleným úložištěm, převést data z outlookových klientů na počítače na outlook na sharepointu, zamyslet se nad hostováním stránek, kouknout na nastavení sítě, zdokumentovat co je potřeba, asi nastavit nějaký monitoring, a podobně, to alespoň do základu. Většinou Windows, 2x Linux. Je něco takového, popř. dovedete doporučit něco/někoho s kým máte dobré zkušenosti pro takovou situaci? Díky.

Re:Ajťák/admin as a service?
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 08:53:05 »
Až je mi líto, že nejsme z Prahy   :) Typický IT outsourcing, přesně tohle pro firmy zajišťujeme. Zajímalo by mě, jak se u vás pohybují ceny, nebo jakou máte představu. Nenabízím, nemá to smysl, je potřeba i nějaká přítomnost. Ale zajímá mě, jestli u nás je to myšlení firem tak zaostalé, jak vypadá.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 11:02:08 »
ja delam vedlejsaky na upwork.com, freelance.cz, freelancer.com, treba tam zkuste zadat praci.

a prispevatel nade mnou to mohl zvednout, jednou za tyden mohl zajet do prahy a udelat to tam :-)

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 11:50:57 »
To zas není nereálné, ale je otázka, zda to jednou týdně stačí. My si zakládáme na vysoké dostupnosti a velmi krátkých SLA, ale pokud by na to nebyl požadavek... Navíc mám v Praze pár kamarádů techniků. Domluvit se dá lecos. Takže jestli je zájem?

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 16:11:26 »
S cenou je to těžké, sám mám zkušenost s prací v IT outsourcing firmě na pozici IT admina, plat 45k hrubá, ale zákazníkovi se moje práce prodává za cca 1800kč bez DPH, outsourcing často není uplně levná věc.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 18:25:58 »
S cenou je to těžké, sám mám zkušenost s prací v IT outsourcing firmě na pozici IT admina, plat 45k hrubá, ale zákazníkovi se moje práce prodává za cca 1800kč bez DPH, outsourcing často není uplně levná věc.

ja kdybych se mel na podobne veci domluvit jednou za tyden tam prijet a poresit zalezitosti, tak by to byl cestak a 8 hodin prace, 5000 +- 2000 a jde to.