No nevím hele. Já když jsem nastupoval na VŠ, tak jsem si myslel, jakej nejsem na svůj věk master a že bych se klidně mohl programováním už živit. Jo, asi bych uplatnění našel, protože webové technologie
jsem měl docela dobře zmákle a ovládal jsem hodně slušně tehdejší n1 framework Zend (kde je teď, že
.
No a po 4 letech IT VŠ jsem se sám sobě musel smát. Hrozný posun celkově v myšlení, algoritmizaci apod, porozumění pc i po jiné stránce než jen vytváření webovek a našel bych kupu dalších věcí.
Co tím chci říct je to, že i když sám pro sebe máš pocit, že by si mohl dělat něco s PC i když VŠ na které jsi
nemá s IT nic společného, tak v porovnání s nějakým absolventem IT VŠ budeš šíleně strádat a není to o tom,
že ty znáš víc linuxových příkazů. Je to podobný jako kdyby někdo cvičil doma s vlastní vahou
a myslel si, že když přijde na měření sil s někým, kdo chodí x let do pořádné posilovny, tak že by se
s ním mohl měřit. Sice trochu debilní přirovnání, ale pointu chápeme. Podle mě lidi bez opravdové IT
VŠ se nemohou rovnat s opravdovýma vystudovanýma IT lidma.