Tohle mám být základ a má to zůstat jako základ a nějaké extra funkce navíc pak mohou zpoplatnit.
Tak jděte do Seznamu pracovat. Když budete v základu pracovat zadarmo a placené budete mít jen přesčasy, třeba pak bude moci Seznam nabídnout zadarmo vámi požadované funkce.
Dostávat něco zadarmo a stěžovat si, že toho dostáváte málo, je chucpe.
Předplatné Mapy.com Premium stojí 20 Kč měsíčně. To opravdu není problém pro nikoho, kdo platí chytrý mobil a připojení k internetu.
Stěžovat si, že něčeho zadarmo dostávám málo? To ale nebyl smysl komentáře.
Narážím na politiku některých společností, zářným příkladem může být CapCut, který od začátku nabízel spoustu užitečných nástrojů na úpravu videa bez nutnosti platit a potom většinu funkcí zpoplatnili za dost vysokou částku. Tak ať to udělají placené už na začátku, přidají reklamy a vloží možnost díky placení se jich zbavit, přidají extra placené funkce, ale ne toto.
Zkrátka se mi nezdá hezké používat taktiku "Potřebujeme z tebe peníze, tak ti zamkneme funkce, které byly doteď nabízené jako základní a zadarmo". Peníze jdou získat i jinak - přidáním funkcí navíc, za které bude člověk ochoten zaplatit, možnosti darů a příspěvků a další způsoby, které často vídávám v aplikacích. A ne zpoplatnění dosavadních funkcí.
Jak jsem psal, i přesto jsem uvažoval o pořízení premia, ale pak mě dodělalo to tlačítko "Přejít na premium" přímo nad mapovým podkladem. Beru to, mít takové tlačítko skryté někde v nabídce, ale toto je už nucené a zbytečný prvek na mapě navíc.
Takže na mém hlavním telefonu používám starší verzi Map, kde mám k dispozici všechny offline mapy i poznámky a bez otravného tlačítka, což takové používání není vůbec v rozporu s ničím. Zkrátka používám software s podmínkami a funkcemi, které byly platné v den poslední aktualizace - zastaralý software bez nových funkcí