Takové harakiri doma? Asi sotva. Jinak na místě je především to, že není třeba vše zbytečně komplikovat, když už je to jak je.
...
Není žádné „kromě toho“, tak nemudruj v roli nejvyššího soudce. Osobně jsem si natahal do každé místnosti 4x CAT6A. Do každé kabelové chráničky, lišty, cesty, lišty … jsem si hezky pěkně udělal rezervu a také přípravu pro protažení dalšího vodiče. Část jde zdí pro běžné zásuvky a hlavice termostatů, zbylé jsou tažené podhledy v lištách a malá část vede podlahovou lištou (podle potřeby). A protože jsem profesionálně deformovaný „když už, tak pořádně“, všechny vodiče jsou označené, ukončené s návlečky a zanesené do schématu. Červený okruh slouží v protipožární úpravě obsluhuje veškeré senzory u kterých chci, aby fungovali i v případě mimořádné události. Podobně to mám s nouzovým osvětlením, které netahám běžnou CYKY-J, ale Prafladurem. Zkrátka jsem se při kompletní rekonstrukci pořádně vyřádil.
Jak to celé funguje se rozebíralo zde:
https://forum.root.cz/index.php?topic=28557.15Legenda:
1. světle šedý … hlavice topení
2. tmavě šedý … nezávislé termostaty a řízení
3. zelený … zálohovaná pro kamerový systém
4. červený v protipožárním provedení pro klíčové senzory a ovládání B2CA-1S1A,D1,A1
5. černý … LAN
6. fialový … příprava pro senzory HA
7. žlutý … ovládání elektromechanického odstavení hlavního uzávěru plynu
Nikdy nevíš jak to chce, plánuje, potřebuje, tak nedělej své závěry o tom, jak co má vypadat.