Jedu cca od roku 2000 na IBM model M z roku 84, nasel jsem ji ten krat u popelnic a byla to laska na prvni tuknuti. Jde zredukovat i na USB a je stale pouzitelna jako za mlada. Beznym pouzitim podle mne nejde znicit(nesmi te teda nicim polejt, to je jasny). Je patricne hlucna, takze kdo neni v kanclu sam at se radeji diva jinde.
Kdo by se chtel podobnou cestou vydat, tak jednak na ebay je jich myslim stale dost. Nebo v USA existovala jeste pomerne nedavno i firma co je vyrabela nove, snad dokonce na puvodnich strocjich - UNICOMP.... a stavaly kolem 100USD (v nasem pripade teda jeste plus clo a dan). Kamos jednu objednal a prisla ... pak byli nejakou dobu mimo, ted maji zase web
www.pckeyboard.com ale nevim jak ted funguji.
Na doma sem si chtel poridit "moderni" klavesnici (hlavne kvuli zvuku) a uz pred lety narazil na problem zminovany vyse, ze u nas jsou jen same herni co sviti jak vanocni stromek. Poridil jsem tehdy snad jedinou nesvitici SteelSeries 6Gv2
https://www.czc.cz/steelseries-6gv2-us/75440/produkt Jsem spokojen, velky enter, relativne velky levy shift, prijemny tuk, dnes uz nedostupna, ale na ebay bude.