Tak co je špatně? Četl jste vůbec někdy nějakou hrůzu jako třeba Rudé právo, že to přirovnáváte?
Četl. Občas, výjimečně, ale četl. Mírně čitelnější byly lidovky (Lidová demokracie? už nevím oficiální název) či Mladá fronta (myslím ty noviny). Sice to také byla síla, ale nic jiného prostě nebylo (pokud člověk neposlochal Svobodnou Evropu, tam to bylo lepší tam si dávali pozor, z Hlasu Ameriky bylo také občas cítit to jejich zaujetí, byť opačné, přestože fakta skoro nepřekrucovali)
Není problém spíš v tom, že se pan Ježek vyjadřuje ke činnosti strany a vlády jedné země, které tu někteří lidé nekriticky fandí?
Dle stylu psaní jste starší generace a dotaz se týká politiky, tak tomu přizpůsobím odpověď:
Njn. S tím je obecně problém. Ze strany proruských trolů (v posledních letech) a užitečných idiotů (pokud si pamatujete, co ten termín znamenal). Je pak na každém jednom aby rozpoznal, kdy jde o kritiku jen z důvodů nesouhlasu s popisovanými fakty a kdy když někdo říká, že proces se Slánským byl zmanipulovaný, že to nemusí znamenat, že by tehdy nejraději neviděl viset všechny až po Gottwalda, ale že ten způsob soudu je účelový a to chování státu (v rukou bolševiků) postihne i spoustu normálních.
Zbytek dotazu:
Jak sám píšete, jednotlivé napsané věci nejsou nepravda a samostatně některé ani nemají pejorativní nádech. Ale tak nějak postavené za sebe, určitým stylem, z toho prostě cítím ten stejný nádech jako tenkrát. Také to nebývaly úplné lži (někdy ano, ale vesměs ne, jen "vhodně" upravené). Jen se tu ubralo, tu přidalo, správně zacílilo, aby bylo jasné, jak to musí politicky vyznít.
Člověk tehdy musel číst mezi řádky, aby z toho vyzobal fakta. A to ještě bylo jasné, že to nejde vždy. Spíše skoro nikdy. Jen odhady. Proto mi vadí, když podobný styl najdu jinde, nově, zase. Bez ohledu, zda s popisovanými fakty nesouhlasím či bych to naopak nenapsal ještě "řízněji" (a až možná za čas si uvědomil co jsem vyplodil za zaujatou hrůzu a že to může vyznít opačně - proto nikam nepíši, protože psát se musí umět a já vím že to nijak jednoduše neumím).
Sorry, nedokáži lépe popsat., co mi na tom stylu (nejenom této zprávičce) vadí.