Mirek Prýmek - fanatismem jsem nemyslel mít svůj názor, ale neschopnost názor změnit pod tlakem argumentů a vnucování svého názoru (i pomoci násilí) ostatním. Ale asi máš pravdu, že mnozí považují za fanatismus už jen to, že člověk si je schopen svůj názor obhájit pomocí argumentů.
Mohu se zeptat co umíš, memo?
Anonymně fňukat na webu, jak jeho genialitu nikdo neumí docenit.
Kdyby takovou cenu měl, tak by za ni pracoval, nabídky by se mu hrnuly jak na běžícím páse a o zdejší fórum by ani nezavadil. To tady fakt musíme řešit každýho blbečka, co ho nikdo nechápe?!
Problém je, že průměrní až podprůměrní lidé pracující na vedoucích nebo příjímacích pozicích (např. nějaká ta humanitní namyšlená sekretářka myslící si o ajťácích, že to sou jen lopaty) nedokáže genialitu rozpoznat.
Zajdi někdy do pavilonu opic. Třeba tam tvoji vzdělanost, chytrost a civilizovanost ocení...
Co se týče tématu.
Už sem několikrát dostal mailem nabídku na pozici Java vývojáře za 60-80 litrů. Nevim nakolik je to reálný. A to jen díky tomu, že jsem registrovám na Builderu a napsal tam pár příspěvků.
Ale musel jsem s díky odmítnout, protože jsem jen ten bastlič a na tohle nemám.
Tak já nevim. Nezdá se mi, že by to nějak stagnovalo.
Nevím jak pro koho, ale pro mě je 50 l/m (litrů za měsíc) nadstandardní suma ze které bych uživil sebe i rodinu i psa a kočku. Argumenty typu musím platit hlídání, služku, dojíždění mě rozesmávají.
Pořiďte si manželku! To pak budete koukat...
ve srovnani se spoluzaky z gymplu, co meli po urcite narocnejsim studiu mediciny uplne peklo za minimum penez. teprv az ted kdyz uz jsou o mnoho atestaci a prescasu dal jsou financne tam kde by clovek i ocekaval...
Píšeš "
určitě náročnější" takže to nevíš jistě. Pokud člověk nevysuduje obě školy, tak těžko srovnávat. Ale za sebe mohu říct, že mám v příbuzenstvu 2 lidi co studovali/studují medicínu a objem učiva je značný. Takže je to náročný hlavně na paměť. Takže kdo má dobrou paměť, tak se to nadrtí u zkoušky to odříká a má to v suchu. To jistě trochu přeháním, ale do značné míry to tak je. Otázka je, jak by si takový člověk vedl třeba na FELu. Asi by se to taky naučil, ale dokázal by to taky pochopit? Dokázal by vymýšlet algoritmy? Skládat logické obvody abych dostal nějakou funkčnost? To by mě docela zajímalo.
Myslím si, že se to moc srovnávat nedá. Ono i ten výraz "náročnější" je relativní. Kdo má dobrou paměť, bude pro něj jednodušší asi ta medicína. Kdo je na tom s pamětí hůř, ale radši něco vymýšlí, ať se dá třeba na dráhu programátora.