Zarazi me dve veci:
1) Proc se ptate na nazor na geek foru, kdyz o nej nestojite?
2) Co znamena "ekonomicky smysl"? Chapu to v pripade firmy, kdy si spocita naklady a kolik na danem reseni utrzi. Ale doma resim co od daneho reseni pozaduji a kolik me to bude stat. Pak bud slevim na pozadavcich a nebo si priplatim. "Ekonomickym smyslem" bych to moc nenazyval.
Jinak souhlasim s nazorem to udelat napoprve a poradne. MESH reseni jsou fajn v pripadech, kdy nemuzu tahat kabely. Ale v pripade, ze si delam WIFI doma, tak natahnu kabely (ty tam uz zustanou navzdy) a k tomu pripojim APcko, ktere muzu casem vymenit za jine, az mi to stavajici nebude stacit (ted poridim WIFI 5 a az budu mit zarizeni, ktere vyuziji WIFI 6, tak to stavajici vymenim). Spolehlivost, pokryti a jednoduchost (nakonec) celeho reseni prebyji MESH, kdy budu honit duchy, proc mi to nefunguje a proc se mi zas rozpada spojeni mezi stanicemi.
Na vyber pro bezne uzivatele je bud reseni od Ubiquiti nebo TP-Link Omada. Cenove je to dost podobne. Funkcni a proverene reseni. Pro geeky pak moznost vybrat Aruba/Ruckus.
Ubiquiti provozuji na vicero mistech a je to stabilni. Sam bych se netroufl davat na podobna mista reseni, ktere nefunguje, protoze bych si sam zadelaval na praci navic a telefonaty od rodiny, ze jim zas nejede internet.