Je dobře podnikat?

Petr

Je dobře podnikat?
« kdy: 02. 05. 2013, 09:10:38 »
Práce není a skoro nic neumím. Ale i tak sem schopen pomoct vývojáři. Napíšu mu chybu, seřadím prioritu a řeknu mu, co je blocker. Tak si říkám jestli vzít živnost nebo updatovat na koště. Na takovou práci nikoho trvale nechtěj.

Re:Je dobře podnikat?
« Odpověď #1 kdy: 02. 05. 2013, 09:18:07 »
Zaměřte se na svou první větu. Tj.aby jste něco uměl, měl co nabídnout a vaše služby byly žádané. Ovšem na spíše zmenšujícím se trhu je to samozřejmě trochu problém.

monitor

« Odpověď #2 kdy: 02. 05. 2013, 09:22:11 »
No, niektoré z tých vecí by sa dali pomenovať, že tester, či QA...
To je legitímna a aj potrebná činnosť, a dokonca častokrát aj platená pozícia :-)

Len nato, aby bol človek takto zamestnateľný ako podnikateľ, asi by bolo dobré si vybudovať reputáciu...

Ja mám napr. (možno mylný dojem), že napríklad tento "bugmaster" http://wikimediafoundation.org/wiki/User:AKlapper  si najskôr vybudoval reputáciu na neziskových projektoch, a možno zadarmo, a vo voľnom čase, ale vďaka kvalite, si ho potom niektoré projekty najímajú, či zamestnávajú...

Franta.

« Odpověď #3 kdy: 02. 05. 2013, 14:49:43 »
Práce není a skoro nic neumím. Ale i tak sem schopen pomoct vývojáři. Napíšu mu chybu, seřadím prioritu a řeknu mu, co je blocker.

A manažerem bys být nechtěl? :-) (ale musel bys směřovat do vyšších sfér – v těch nižších by se neschopnost mohla projevit brzy)

« Odpověď #4 kdy: 02. 05. 2013, 15:14:41 »
Na nějakého beta testera by to chtělo nějaký velký projekt. Já jsem něčeho takového zúčastnil jako tester softwarové firmy, jenže to bylo někdy okolo roku 1993 když se předělávala celá daňová soustava. A bylo to tím, že si nás 3 všiml šéf v té době veliké regionální softw.společnosti. Bylo to hodně na honem a šéfová projektu u mě byla i po 23 hodině večer............ 

« Odpověď #5 kdy: 02. 05. 2013, 16:01:53 »
jj, zacni s nejakym zajimavym opensource, pomahej testovat s necim co bude i tobe treba uzitecne. davej feedbacky, testuj patche apod. kdyz budes dobrej tk si ten nejaka zajimava firma vsimne sama. da se v pohode zacit pri zamestnani.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #6 kdy: 02. 05. 2013, 16:04:25 »
a jinak zazil jsem zatim jedineho project managera. ten to vedl a ridil (prave treba to urcovani priorit).

pak jsem poznal spoustu lopat co si rikali project manager a stalo to za prd protozze neumeli koordinovat tym. zkus mrknout na nabidky prace SW firem na takovou pozici, nabidni se klidne na nejaky cas zadaco na pul uvazku pokud treba jeste studujes... proste na zacatku musis hodne investovat - cas a snahu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02. 05. 2013, 17:48:12 »
A manažerem bys být nechtěl? :-) (ale musel bys směřovat do vyšších sfér – v těch nižších by se neschopnost mohla projevit brzy)

Ze (zatim) nema znalosti, neznamena, ze je debil. No, pokud by byl, muze porad jeste do politiky. Tam je to jeden ze zakladnich predpokladu uspesne kariery.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02. 05. 2013, 17:50:59 »
Bylo to hodně na honem a šéfová projektu u mě byla i po 23 hodině večer............

A byla aspon kocka? ;-)

« Odpověď #9 kdy: 04. 05. 2013, 09:19:30 »
Za mě raději nepodnikej, to je cesta do kriminálu.

Lepší je být zaměstnanec a máš mnohem méně starostí a více zákonných jistot než živnostník - Osoba samostatně výdělečně činná -OSVČ.

Pokud jsi na ÚP tak tu úřednici "trochu" zmáčkni (myslím to v jiném smyslu než nějakou "fyzickou inzultací"), ať ti ihned dá pracovní smlouvu.

Je přece od toho placená, aby lidi zaměstnávala, když má na dveřích cedulku zprostředkování zaměstnání.
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

radek

« Odpověď #10 kdy: 04. 05. 2013, 09:54:41 »
Za mě raději nepodnikej, to je cesta do kriminálu.

Lepší je být zaměstnanec a máš mnohem méně starostí a více zákonných jistot než živnostník - Osoba samostatně výdělečně činná -OSVČ.

Pokud jsi na ÚP tak tu úřednici "trochu" zmáčkni (myslím to v jiném smyslu než nějakou "fyzickou inzultací"), ať ti ihned dá pracovní smlouvu.

Je přece od toho placená, aby lidi zaměstnávala, když má na dveřích cedulku zprostředkování zaměstnání.

Ona je od toho, aby zprostredkovala zamestnani. A kdyz clovek nema dostatecne vzdelani, popripade se mu nechce pracovat, tak praci tezko sezene. Mimochodem, tusim ze jsi nejakou urednici zmackl (mysleno ve smyslu "fyzicka inzultace").

Mimochodem, pises dost slusne (bezchybne), to me prekvapuje ;-)

Mirek

« Odpověď #11 kdy: 04. 05. 2013, 10:00:20 »
Jasně, že je dobré podnikat. Jedině tak se totiž dočkáš toho, že tě oranžoví soudruzi, komplet placení z našich daní, začnou označovat za parazita. A to za to stojí!

« Odpověď #12 kdy: 04. 05. 2013, 10:49:44 »
jsem parazit, podle mnohych lopat pry zlodej. jsem na to hrdy!

Pupi

« Odpověď #13 kdy: 04. 05. 2013, 11:07:13 »
zacat podnikat a pritom nevies nic?  :D to chod teda do politiky, tam sa mozno ujmes. tam su taki, ktori nic vlastne ani nevedia, na vsetko musia mat poradcov, ktori mozno co to vedia. tituly maju kupene, aspon podaktori. tam ti odporucam ist, tam sa s nevedomostou a nic nerobenim uplatnis :D :D

« Odpověď #14 kdy: 04. 05. 2013, 11:14:49 »

Ona je od toho, aby zprostredkovala zamestnani. A kdyz clovek nema dostatecne vzdelani, popripade se mu nechce pracovat, tak praci tezko sezene.

No v soukromých agenturách (zákon rozlišuje agentury práce a personální agentury) to funguje tak, kolik ta jejich "zaměstnankyně" lidí zaměstná, podle toho má výplatu - něco jako pojišťování a obchodníci s energiemi,

Asi by to měl zavést i stát, když současný systém nefunguje a z Úřadu práce je jen "nástěnka volných míst" a "bankomat na sociální dávky".

Myslím, že by bylo lepší dát hned pracovní smlouvu na inzerované volné míst, než vyplácet sociální dávky.

Čím déle je člověk evidován na "pracáku" tím je jeho šance pro zaměstnání menší.
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI