OK, co od těch hodinek vlastně chcete? Co jsem zatím zachytil:
* Měření spánku – tady jsem se již vyjádřil, Garminy zde asi nebudou top class, ale nějakou službu udělají.
* Krokoměr – v nějaké podobě umí prakticky každé chytré hodinky, u laciné Číny si nejsem moc jist s přesností. Na Garminu jsem u počítadla denních kroků ještě neudělal integer overflow. (To se mi podařilo na Pebble, kde mají asi u16.)
* Měření běhu (otázka je, co všechno) – v nějaké podobě to zvládnou kdejaké hodinky (no, sporttester…), Garmin k tomu má i různé vychytávky jako připravenost k tréninku apod., ale ne všechno je u každého modelu. Některé hodinky mají v sobě přímo GNSS (GPS, Galileo, Glonass, …), některé (u Garminu se to týká hlavně stylových hodinek) to berou z telefonu. Což ale nemusí být nutně problém.
* Dobrá výdrž – tady bude Garmin dobrá volba. Udávaná výdrž nemusí odpovídat přesně reálné vydrži, ale pokud od toho nechcete notifikace, asi se tam cca dostanete. (I když samozřejmě se starší baterkou to bude horší.) Pokud budete nabíjet denně při sprchování, doporučuju držet nabití kolem 50 % – časté nabíjení na 100 % není pro baterku ideální. Samozřejmě to někdy udělám (na 100km chůzi se hodí jít s plně nabitýma hodinkami), ale není to až tak časté.
* Bohužel ale spousta hodinek má proprietární nabíjecí konektor. Nabíjet nějakým standardizovaným způsobem (nepočítám solár) lze snad jen jeden model (Vivomove Trend), který má bezdrátové Qi nabíjení. Bohužel USB V se u hodinek celkově nenosí kvůli rozměrům.
* Ještě něco?