Tak Openspace je kapitola sama pro sebe to u mě vyvolává bouři smíchu... Navíc málokdo uvažuje nad tím, že většina zakázek je profiltrovaná stylem.
V Palo Altu se jim to nechtělo dělat (stálo by to moc času - vůbec se to nevyplatí) tak to přesunou na globální úroveň, makáč z Filipín to nedal, nebo už toho taky má dost. Tak prostě zkoušíme a čekáme, jestli narazíme na nějakého asociála, který se 24 hodin denně hrabe v technologiích a vezme to jako výzvu.
Vtip je v tom, že oni to už zkoušeli v asii, jenže to nejelo tak zase zkouší třeba ČR snad někdo? Zvedne rukavici?
Navíc zaplatíme nějakým HR opičákům, aby ty lidi děsili a vykládali o tom jak je to super tenhle job a jak je v té Kalifornii draho a další blbosti.
V Kalifornii jsou taky na suchu a vysávají Indy a podobně, ale rozhodně ne za sociální mzdy.
Jenže se to nějak polámalo a většina těch hazlů ajťáků nechce tu hru hrát
tak vymejšlíme další strategie.
Nikdo vam neubira, ze vase prace je narocna a jsou na vas casto premrstene pozadavky. Ale uvedomte si taky, ze vetsinou nenesete za nic zodpovednost a nemusite jednat s lidmi. Proc rikam jednat s lidmi? Zkuste si na par dnu delat job, kde vas kazdy den nekdo minimalne 3x posle do zadeke, jednate s arogantnimi ITaky nebo klientem, kterymu kazdy den musite vysvetlovat, proc ten .NET vyvojar jeste neni a kdy teda bude. Jedete tu jokes o diazepamu, ale podobna leciva jsou casto beznym doplnkem nasi profese. Jen se o tom moc "nemluvi".
No me zrovna minuly tyden kontaktovali 3 recruiteri z Londyna shanejici po evrope lidi pro jedno globalni IT centrum v Praze. Prvniho jsem poslal do haje s omluvou, ze pro firmy co povazuji Openspace za skvele misto k praci nedelam. Do pul dne me nadhanel druhy, doho uz jsem poslal do zadeke, a dalsi den treti, ktery letel rovnou na ignore-list.
Je fakt super, kdyz se recruiteri v ramci jene firmy neumi domluvit a donekonecna spamuji ty same lidi.