Daruji starou základní desku 386SX

Daruji starou základní desku 386SX
« kdy: 11. 09. 2025, 21:03:03 »
Všechny zdravím,

při úklidu v domě rodičů se našla základní deska z mého prvního počítače z roku 1992 - 386SX s matematickým koprocesorem a 4 MB paměti. Pokud by o ni měl nějaký fanda či sběratel zájem, přenechám ji za poštovné.

Jirka

Re:Starý motherboard
« Odpověď #1 kdy: 11. 09. 2025, 21:22:25 »
Tak já bych si dovolil zájem projevit. Pošlu soukromou zprávu.

ho_st

Re:Daruji starou základní desku 386SX
« Odpověď #2 kdy: Dnes v 07:24:34 »
Jsem druhý zájemce v řadě - kdyby to náhodou nevyšlo.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 12:21:23 »
Az na tu baterku (to pri konektoru klavesnice) vypada dobre.
Smis se zeptat predeslych zajemcu co s ni budou delat?

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 12:35:29 »
Předchozí zájemci ostrouhali, nebyli totiž dostatečně rychlí :-)

Ale já osobně bych baterku odpájel, nacpal místo ní bezVarta a pak třeba zkusil jak na tom běží OS/2 2.1, protože to je prakticky nejnižší možná konfigurace pro dvojkové OS/2 ...

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 14:07:05 »
Po odpájení baterky bych se raději ještě podíval na plošňák pod ní, zda vyteklý elektrolyt nesežral cestičky - děje se to bohužel zcela běžně a náprava bývá dost piplačka (vyčistit, pořádně vyčistit, poškozené cesty odrápat na zdravou měď, pocínovat cesty, natahat drátky a ideálně pak po vyzkoušení něčím vhodným zakápnout).

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 14:16:59 »
Ono toho z té fotky není vidět moc, ale dle toho v čem jsem se už za poslední desetiletí hrabal to skoro vypadá, že tady byl výtok docela milostivý. Žádný extrémně zjevný flek okolo konektoru klávesnice - to já už jednou musel odštípat patici na BIOS a připájet novou, protože byla z poloviny sežraná. Tak či tak, snad si to nový majitel užije :)

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 14:28:13 »
Podle mě mají tyhle desky ještě tak masivní cestičky na PCB (tím spíš u baterky), že se to dá relativně snadno opravit i doma na koleni, pokud se to poškodí.
Novému majiteli blahopřeji :).

« Odpověď #8 kdy: Dnes v 15:40:41 »
Smis se zeptat predeslych zajemcu co s ni budou delat?

Nahodit MS DOS a parit Supaplex, Dave alebo treba Prince of Perzia.