Přehřívání notebooku HP Elitebook 845 G8

EnsiM

Přehřívání notebooku HP Elitebook 845 G8
« kdy: 15. 09. 2025, 22:39:08 »
Ahojte

Dostal jsem dobrou nabídku na koupi pravděpodobně 3 roky starého repasovaného HP Elitebook 845 G8 Ryzen 5 Pro 5650u (kategorie A) s dobrou výdrží baterie (kolem 6,5 tis).

Nejsem si však jistý koupí, jelikož hodně internetových diskuzí tvrdí,že jsou problémy přehříváním těchto notebooků. Chtěl bych se zeptat, jestli jsou tyto problémy opravdu tak závažné, nebo jen nějaké chyby/špatná nastavení uživatelů?

Doporučili byste koupit, nebo přejít na jinou značku?

Chtěl jsem ultrabook na cestování, ne nějaký stroj na těžkou práci. Ale s problémy s přehříváním bych se nemohl smířit. Máte osobní zkušenosti?

Děkuji.

Re:Přehřívání notebooku HP Elitebook 845 G8
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 07:55:41 »
nevidím důvod se kolem toho nějak nervovat. pokud je to častá námitka v recenzích a hodnoceních, tak vyber něco jiného, počítačů je na světě jako sraček.
může pomoct i přehodnocení konfigurace podle očekávaného způsobu používání.
ne, pro konfiguraci není podstatné, že to chceš na cesty, nýbrž co na tom chceš dělat.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 09:20:36 »
Mam Elitebook 855 G8 - 15 palcovu verziu a mam tam vykonnejsi 5850U. 
S prehrievanim alebo hlukom nemam problem a pochybujem ze na tom bude 14" verzia nejak dramaticky horsie. Checkol som internet a par ludi sa stazuje na to ale nevyzera to na nieco masove, aby to bola nejaka vada toho notebooku. Skor konkretnych pouzivanych kusov.

Buldr

• 175
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 17:54:09 »
Nevadí-li AMD z konkrétních důvodů např.: budeš používat převodníky, připojovat se na sběrnice, řídící systémy, nebo měřící techniku, potom není s AMD sebemenší problém. V opačném případě se vyhni AMD velkým obloukem.

S chlazením problémy nejsou, pouze u jedné 845 (R5 5650U) se stalo, že letěla ze schodů v pevné brašně a z nějakého důvodu se uvolnil chladič, což se vyřešilo přepastováním a dotažením šroubů. Jinak s nimi nejsou sebemenší problémy. Pravdou ovšem je, že s nimi dámy zacházejí v rukavičkách (až na polití odlakovačem). Menší 830 G8 dostávají denně sodu hrubým zacházením, používají se na stavbách - měření, revize, nastavení … pády na beton (připojí a zakopnou o kabel a už letí ze skříně), položí do kufru auta v brašně, na které vzápětí přistane 20 kg bedna s nářadím, nebo ho zapomenou.

Jen ta cena mi přijde poněkud přestřelená u 4 roky starého (odepsaného) stroje, u kterého bude potřeba vyměnit baterku, přepastovat a bez záruky.
Carpe diem

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 18:31:50 »
Ahojte

Dostal jsem dobrou nabídku na koupi pravděpodobně 3 roky starého repasovaného HP Elitebook 845 G8 Ryzen 5 Pro 5650u (kategorie A) s dobrou výdrží baterie (kolem 6,5 tis).

Nejsem si však jistý koupí, jelikož hodně internetových diskuzí tvrdí,že jsou problémy přehříváním těchto notebooků. Chtěl bych se zeptat, jestli jsou tyto problémy opravdu tak závažné, nebo jen nějaké chyby/špatná nastavení uživatelů?

Doporučili byste koupit, nebo přejít na jinou značku?

Chtěl jsem ultrabook na cestování, ne nějaký stroj na těžkou práci. Ale s problémy s přehříváním bych se nemohl smířit. Máte osobní zkušenosti?

Děkuji.

Měl jsem Hp probook s Ryzen 4700U a při normální práci se nepřehřívá ani když jsem ho trochu víc zatížil tak to nebylo tak hrozné.
Teď ho má dcera a hraje na tom počítači s integrovanou grafikou Roblox, ano v tomto případě se opravdu zahřívá, ale tomu se vůbec nedivím, spíš se divím, že to na tom vůbec jede bez trhání obrazu a že v té zátěži se počítač už dávno neodrovnal :).

EnsiM

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 20:59:53 »
Děkuji za vám za odpovědi. Co se týče notebooku, byl by s 2letou zárukou u prodejce. si 3 roky starý. Mrzí mě jen, že má displej pouze 250 nitů, což se mi zdá opravdu málo. Je to běžné u takto "business" notebooků? Proč tak málo?