Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze

Petr

Re:Plat nad 100 tisíc pro programátora v Praze
« Odpověď #90 kdy: 11. 09. 2018, 10:47:58 »
:o asi nema smysl reagovat na poslednich nekolik prispevku jednotlive - omlouvam se za absenci citaci.

Mel jsem to stesti a posledni dobou jsem par pohovoru absolvoval. A nikde (!) mi nakonec nenabidli castku nad 100k. On je rozdil mezi slibem rekrutera/nekoho z HR a realitou, kdyz projdete do konce vyberoveho rizeni. Tam na vas ceka smutna realita - firma skutecne tolik penez nema. Castka, s kterou na oko souhlasili jeste na zacatku, byla jen vabnicka, aby se clovek vubec u pohovoru ukazal. Mimochodem uplne stejnou zkusenost ma kamarad, ktery v teze dobe po pohovorech take chodil - na ICO mu nakonec nabidli asi o 2.5k/MD mene - 4.5k/MD.

Perlicka na konec: kdyz jsem posilal CV do korporatu, hned v uvodnim screeningu jsem si HR rekl o casku X. Pani z HR to trosku pobavilo a rekla, ze "plat prece neni vsechno, mame ale spoustu benefitu". Pri dalsim patrani jsem zjistil, ze i ten zivot v korporatu neni tak ruzovy, jak tu nekteri vykrikuji - hluboko pod 100k, protoze benefity!

Vazne neni bezne dostat 100k a vice, pokud si za tim stojite, napiste jmena firem, kde je nastupni mzda pres 100k na pozici SWE (senior?). Diky!

MSD

Petr

« Odpověď #91 kdy: 11. 09. 2018, 10:50:53 »
Je to fakt tragedie.  :-[
Jen pro porovnani co mi chodi nabidky z Nemecka:
    Lead Front End Architect - Leipzig and Berlin - Salary up to €95,000.
    Senior Front End Developer - Munich Salary up to €90,000
    Front End Developer - Berlin/Hamburg - Salary up to €85,000
    Senior PHP Developer - Munich - Salary up to €85,000
    Full Stack Developer  - Berlin - Salary up to €75,000.
    DevOps Engineer - Berlin/Stuttgart/Hamburg - Salary up to €80,000
    Hybris Developer - Stuttgart/Hamburg/Karlsruhe - Salary up to €80000
    Senior Java Developer - Munich - Salary up to €95,000
    Mobile/IOS Developer - Berlin - Salary up to €65,000
    Data Engineer - Hamburg/Stuttgart - Salary up to €90,000
z 95k eur/rok ti mesicne zustane asi 5k cisteho. Enjoy it na zapade DE. :)

Trollopata

« Odpověď #92 kdy: 11. 09. 2018, 11:09:11 »
Matematika ti ale neřekne, jak psát kód, kterému bude rozumět nejen počítač, ale i lidé.

To máš sice pravdu, ale matematika se na všech IT školách u nás učí, protože bez ní nelze porozumět počítačům. Tak zní oficiální teze. Takže když chceš obor IT bez matematiky, máš smůlu, byť bys chtěl být třeba IT manažer.
Jinými slovy, abys ta hovada mohl kopat do řitě, musí vystudovat třeba hnojárnu.
Však já netvrdím, že ne, já tvrdím, že jen samotná "čistá" matematika nestačí, protože kód zdaleka není jen o matematické exaktnosti a správnosti jeho fungování, ale má mnoho dalších měřítek, které určují jeho kvalitu, použitelnost a hodnotu. Profesora matematiky prostě nemůžeme dát k lopatě a naivně očekávat, že odvede dobrou práci ;-)

Nečetl jsem celou diskuzi, ale jestli někdo hledá IT školu bez matematiky (nebo něco v tom smyslu), tak to ale také pochopitelně nepůjde, matematika patří do základu. Ale pořád to neznamená, že by v IT nebylo dost práce, která se dá odvést i bez té matematiky.

anon

« Odpověď #93 kdy: 11. 09. 2018, 11:15:02 »
:o asi nema smysl reagovat na poslednich nekolik prispevku jednotlive - omlouvam se za absenci citaci.

Mel jsem to stesti a posledni dobou jsem par pohovoru absolvoval. A nikde (!) mi nakonec nenabidli castku nad 100k. On je rozdil mezi slibem rekrutera/nekoho z HR a realitou, kdyz projdete do konce vyberoveho rizeni. Tam na vas ceka smutna realita - firma skutecne tolik penez nema. Castka, s kterou na oko souhlasili jeste na zacatku, byla jen vabnicka, aby se clovek vubec u pohovoru ukazal. Mimochodem uplne stejnou zkusenost ma kamarad, ktery v teze dobe po pohovorech take chodil - na ICO mu nakonec nabidli asi o 2.5k/MD mene - 4.5k/MD.

Perlicka na konec: kdyz jsem posilal CV do korporatu, hned v uvodnim screeningu jsem si HR rekl o casku X. Pani z HR to trosku pobavilo a rekla, ze "plat prece neni vsechno, mame ale spoustu benefitu". Pri dalsim patrani jsem zjistil, ze i ten zivot v korporatu neni tak ruzovy, jak tu nekteri vykrikuji - hluboko pod 100k, protoze benefity!

Vazne neni bezne dostat 100k a vice, pokud si za tim stojite, napiste jmena firem, kde je nastupni mzda pres 100k na pozici SWE (senior?). Diky!

MSD

Co je MSD?

Krappa

« Odpověď #94 kdy: 11. 09. 2018, 12:03:47 »
Infor jako java senior dev

m

« Odpověď #95 kdy: 11. 09. 2018, 12:50:01 »
Co je MSD?

Merck Sharp & Dohme Corp., a subsidiary of Merck & Co., Inc - http://www.msd.com/

Vlado

« Odpověď #96 kdy: 11. 09. 2018, 12:55:05 »
Jeden sa opýta či existuje firma kde ako junior nájde plat od 100k na HPP a iný mu napíše príklad na seniornú pozíciu v Mníchove do 90k eur ročne. Úplne od veci. Čo je síce 192k v CZK, ale za seniora, nie juniora. Plus pozabudol uviesť, že dane, living costs a health insurance costs sú úplne inde. Ste naivní? Či blbí? Kto si vie dať dve a dve dohromady, vezme radšej Prahu za 90k CZK mesačne, ako Mníchov za 90k EUR ročne.

mirek

« Odpověď #97 kdy: 11. 09. 2018, 13:15:42 »
Barclays má asi do 130, ale je to korporace, takže spíše lopaťárny. To je pak otázka, jestli jít dělat do korporací (MSD, infor, ...) za solidní peníze a nebo radši dělat něco pořádného.

Petr

« Odpověď #98 kdy: 11. 09. 2018, 13:37:43 »
Barclays má asi do 130, ale je to korporace, takže spíše lopaťárny. To je pak otázka, jestli jít dělat do korporací (MSD, infor, ...) za solidní peníze a nebo radši dělat něco pořádného.
Pro me to ma jen 2 roviny. Bud neco buduju pro ciziho za nejakou odmenu a nebo si makam na vlastnim.
Idealni situace je ta druha. Ne vzdy je lehka a to je jeden z duvodu proc za solidni odmenu buduju cizi napady.
Vymenou za to mam dobou jistotu prijmu. Nejsou to investicni prachy, ale lepe se mi hospodari, protoze dokazu dobre planovat prijmy a planovat si veci.
Na ICO bych nikdy nevedel jestli bude nebo nebude projet, jak dlouhej, budu si moct udelat volno, budu muset cestovat, co rodina atd. atp.
Uprime kdyz na senior pozici muze mit clovek mid range okolo 110k mesicne, tak to bych na ICO po zapocitani vseho musel brat aspon 10k za MD. Vetsinou mate 5 tydnu dovolene, 5 sick day (skoro 2 mesice z prace), benefity, skoleni atd atp.
Cokoliv pod 10k (mozna 8 ...) za MD je absolutni nesmysl.

Petr

« Odpověď #99 kdy: 11. 09. 2018, 13:39:32 »
samozrejme k tomu HPP 15az20% rocni bonus .. to sem zapomel

Vlado

« Odpověď #100 kdy: 11. 09. 2018, 13:44:04 »
10k za manday? To v akej alternatívnej realite žijete? Tipujem, že najvyššie sumy tu trieskajú tí, čo v živote také čísla na výplatnej páske nevideli. Pekne vám to tu niektorým je.e.

Petr

« Odpověď #101 kdy: 11. 09. 2018, 13:48:04 »
10k za manday? To v akej alternatívnej realite žijete? Tipujem, že najvyššie sumy tu trieskajú tí, čo v živote také čísla na výplatnej páske nevideli. Pekne vám to tu niektorým je.e.
Tak jako co by sis rekl za MD kdyz na HPP mas 120, parkovani, auto a 17% bonus. K tomu 30k benefitu rocne, skoleni tak za 100k rocne atd.
Dej sumu at vim jak sem mimo realitu. Diky.

Vlado

« Odpověď #102 kdy: 11. 09. 2018, 13:54:34 »
Uveď školu, pozíciu, prax, odborné znalosti, jazykové  znalosti, aktuálne používaný stack a aká je to firma a ja ti poviem ako moc si mimo realitu v otázke ktorú položil junior.

Petr

« Odpověď #103 kdy: 11. 09. 2018, 13:58:40 »
Uveď školu, pozíciu, prax, odborné znalosti, jazykové  znalosti, aktuálne používaný stack a aká je to firma a ja ti poviem ako moc si mimo realitu v otázke ktorú položil junior.
Ja ti napsal co mam, uved mi k tomu ICO alternativu. Ja se dokazu ohodnotit sam a dostat co chci, nepotrebuji pomoc, ale dekuji za nabidku. Me jen zajima, co ty si myslis, ze je adekvatni k uvedenym podminkam na HPP.

Krappa

« Odpověď #104 kdy: 11. 09. 2018, 14:07:51 »
Jeden sa opýta či existuje firma kde ako junior nájde plat od 100k na HPP a iný mu napíše príklad na seniornú pozíciu v Mníchove do 90k eur ročne. Úplne od veci. Čo je síce 192k v CZK, ale za seniora, nie juniora. Plus pozabudol uviesť, že dane, living costs a health insurance costs sú úplne inde. Ste naivní? Či blbí? Kto si vie dať dve a dve dohromady, vezme radšej Prahu za 90k CZK mesačne, ako Mníchov za 90k EUR ročne.

Mnichov neni zase o tolik drazsi nez praha pokud chces a zijes jako normalni tedy mestskej clovek. Najmy jsou tam vyssi to ano ale kluby, bary, restaurace jsou neporovnatelne vyssi kvality. V Praze mam problem se jit najist ve 3 rano, v mnichove kdykoliv stejne tak moje nej kluby maji otevreno nejen ve st pa a so.