Stromečkové tabulky - editor

Re:Stromečkové tabulky - editor
« Odpověď #30 kdy: 24. 09. 2015, 21:09:12 »
Jo o timetracking se rád podělim, je to ale hodně ... no, jak bych řekl :D Občas je potřeba něco opravit ručně, když to člověk poplete :D

sw Co ted Prave Delam  #(9 slov max  - shift je pro BFU :D )
sw -c #vypíše timetrack za dnešní den
sw -c datum #YYYY.MM.DD
sw -m cas OD DO #přesune trackovaný čas z jedné položky do druhé speciální symbol STOP se nezobrazuje a symbolizuje ten čas, kdy se nic nedělá
sw -set cas POLOZKA #nastaví danou položku na daný čas HH:MM:SS
sw -d #dump - připraví csv - z toho pak píšu timesheety a mužu říct, že pro mě není problém z těchto záznamů napsat relevantní timesheety, které poěílám klientům i po několika měsících

sw -r je nějaké zaokrouhlování při -c
a pak je tam nějaké -get ... nevím už k čemu :D

Kit

Re:Stromečkové tabulky - editor
« Odpověď #31 kdy: 24. 09. 2015, 22:53:48 »
Jo o timetracking se rád podělim, je to ale hodně ... no, jak bych řekl :D Občas je potřeba něco opravit ručně, když to člověk poplete :D

Vypadá to zajímavě, ale přiznám se, že jsem v tom už pár chyb našel. Pustil jsem se do refaktorování, abych lépe pochopil principy, na kterých to funguje. Například mi uniká, proč tam máš například řádek
Kód: [Vybrat]
echo -n $DATE $TIME $STIME $ARG1""$2""$3""$4""$5""$6""$7""$8""$9 >> switchwork.logkdyž daleko lépe poslouží
echo "$DATE $TIME $STIME $@" >> switchwork.loga přitom neslepuje slova.

Přeskakování mezi adresáři také považuji za zbytečné. Stačí na začátku nadefinovat
SW="$HOME/.switchwork"
DATE=`date +%Y.%m.%d`
SW_TODAY="$SW/$DATE"
SW_LOG="$SW/switchwork.log"
# a dál už jen třeba
echo "$DATE $TIME $STIME $@" >> "$SW_LOG"

Doporučuji náhradu "-c" za "-l" (jako list). Je to tak u mnoha dalších konzolových příkazů.

Také tam vidím porušení DRY - s tím také něco udělám. Zkusím to vyčistit a zkrátit - 60 řádek mi snad bude stačit. Pak se pustím do toho stromu, který mi možná také bude k užitku.

Strom
Zkusme nejprve vymyslet rozhraní. Klíče mě napadají obráceně jako u domén, tedy
služba.podslužba.atribut hodnota
Nejprve základní rozhraní pro reporty. Pokud budu chtít vypsat nějakou službu, použiji zmíněný parametr "-l". Bude se vypisovat jen tak hluboko, kolik je uvedeno slov. Příkaz
strom -lvypíše klienty a na řádku vypíše jejich hlavní používané služby - pouze klíče.

strom -l službavypíše klienty, na každém řádku bude jméno, služba a seznam podslužeb

strom -l služba.podslužbavypíše klienty, na každém řádku bude jméno, služba.podslužba a seznam atribut:hodnota

Přidávání nového typu služby. To aby nevznikaly živelně:
strom -n služba
strom -n služba.podslužba

Přidání záznamu:
strom -a klient služba.podslužba atribut:hodnota "atribut2:hodnota2"Uvozovky použiješ, pokud hodnota bude obsahovat například mezery.

Tak snad to pro tuto chvíli stačí. Jsi na řadě.