Už Javascript mi přišel jako spíš špatný vtip, který spáchali nějací zhulení chovanci z ústavu, kteří to vyvíjeli podle toho jak kvalitní matroš ráno dostali od ošetřujícího personálu.
Ako asi každý jazyk. Každý jazyk má nejaký "quirk", niečo, čo nedáva logiku. V JavaScripte (ak ho skutočne vieš) ale dáva zmysel všetko. Možno najdivnejšia vec je typeof null === "object".
Proměnné definujeme klíčovým slovem var. Změna var nepoužívejte let a const. Na konci řádku piště středník nebo nepište, hlavně, že na definování funkcí máme x způsobů a typová kontrola je sprosté slovo.
Preto existuje ESLint, a zároveň to nie je až taký problém. Ohľadom var vs let a const, tak sa pozri na iné jazyky a ich podobné "toto môžem urobiť viacerými spôsobmi" a "toto je nekonzistentné".
Typová kontrola? Na to existuje práve TypeScript (a TSC umožňuje aj typovú kontrolu JS kódu, tzv. typovo-kontrolovaný JavaScript). A vieš že v C je možné definovať funkciu X spôsobmi tiež? A aj v Golang, v Pythone, v (dosať si akýkoľvek jazyk).
NPM prý velká výhoda node.js, asi ne pro mě, at jsem sáhl na co sáhl vždy tam bylo něco deprecated, plus SQLite ma mpn, ale od verze 22.5 i přímou ezperimentání podopru , prostě bordel.
To mi chceš povedať že absolútne nič nie je deprecated v C? Dobrý vtip. To mi chceš povedať že API každej knižnice má byť naveky stejné? Vždycky sa niečo deprecatuje. V každom jazyku.
node.js neni ani peklo, ani raj, ale p*covina :-)
Node.JS je tak dobrý ako C, Python, Golang či čokoľvek iné. (okrem Javy a PHP, čo je teprve peklo a pičovina). Asi si neuvedomujete že každý prog. jazyk je tvorený len syntaxou a API. A všetko ostatné je už správanie konkrétneho compiléra, runtime alebo iného nástroja, ktorý jazyk prevádza na funkčnosť. Takže ak sa jazyk dá kritizovať tak len na základe nekonzistentnosti API (prípad PHP) či obskurdnej syntaxe (prípad Javy, i keď tu je problém aj boilerplate).
ja nemam rad js, ale obcas musim sahnout na frontend a myslim, ze se na server js tahat nemel.
A ja si myslím že C, C++ či Rust nemal vzniknúť a je to humus v porovnaní s Assemblerom.
kdyz si chci pohrat a udelat webovou sluzbu tak radeji v golang, ten je od lidi co kdysi udelali cecko.
súhlasím, Golang je fajn, a ak mu vadí JS, tak nech použije čo mu nevadí.