Hodinky s CGM

r223

• 138
    • Zobrazit profil
Hodinky s CGM
« kdy: 06. 03. 2025, 13:25:04 »
Máte někdo prakticky vyzkoušené hodinky s neinvazivním měřením cukru?
Určitě to umí Huawei Watch 4 series a Watch 3 series, ale pouze v Číně?

Jde to někde koupit a uchodit?
Ev. něco jiného, co reálně funguje (papíry a certifikace neřeším, jde o to, aby tak opravdu ten sensor byl a nebyl to fake). Patrně je velký tlak na to, aby certifikované produkty hned tak nebyli, spotřební materiál pro invazivní měření je docela velký business.

Re:Hodinky s CGM
« Odpověď #1 kdy: 06. 03. 2025, 13:43:25 »
Hele, já ti nevím, samozřejmě to může být spiknutí big pharma, ale...  ::)

https://www.fda.gov/medical-devices/safety-communications/do-not-use-smartwatches-or-smart-rings-measure-blood-glucose-levels-fda-safety-communication

Patrně je velký tlak na to, aby certifikované produkty hned tak nebyli, spotřební materiál pro invazivní měření je docela velký business.

Jinak tohle se dá u DM typu 1 pořídit "na pojišťovnu".

alex6bbc

• 1 749
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 06. 03. 2025, 14:10:59 »
no a neni to tak, ze mas na tele zabodnuty tercik s mikrojehlou ten komunikuje s hodinkama?

Wasper

• 158
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 06. 03. 2025, 14:54:59 »
A jaky je pro to use case? Jestli orientacni mereni, tak asi OK, ale s cukrovkou na davkovani bych to fakt neriskoval.

« Odpověď #4 kdy: 06. 03. 2025, 15:02:53 »
no a neni to tak, ze mas na tele zabodnuty tercik s mikrojehlou ten komunikuje s hodinkama?

Ne. V případě těch smart věcí jde o zcela neinvazivní měření glykémie, žádné přímé měření hladiny glukózy v krvi se nekoná. Tím se to liší např. od toho FreeStyle Libre (1/2/3).

Jestli orientacni mereni, tak asi OK, ale s cukrovkou na davkovani bych to fakt neriskoval.

To, to bude asi ve shodě s diabetology - viz komentář k tomu sdělení FDA zde.

« Odpověď #5 kdy: 06. 03. 2025, 15:34:22 »
K těm hodinkám, nejlepší informace co jsem našel je asi v tohmle videu kolem čtvrté minuty. Není to tak, že by to zvládlo změřit cukr s nějakou přesností. Ale dokáže to na základě nějakých nepřímých měření upozornit běžného uživatele, že má možná cukrovku a že by se měl nechat vyšetřit u doktora. Alespoň tak jsem to pochopil.

https://www.youtube.com/watch?v=ZWOCwntoNFU

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 06. 03. 2025, 16:32:57 »
To jsem presne tusil, ze se najde pytel joudu, kteri mi misto odpovedi na dotaz bude odpovidat, ze to nechci.
Nejsem diabetik a meni to pro me medical vec.
Chci to jen na ladeni metabolismu - narust/pokles po jidle, aktivite, kombinaci aktivit.... Ale chci mit data, to ze jsou orientacni nijak zasadne nevadi, ted mam tak maximalne pocit. I jen ta relativni smernice je zajimava, vetsina metod ma problem hlavne s opakovatelnosti a absolutni presnosti, coz mi vubec nevadi.

Fakt nepotrebuju medical vec, ktera je mozna presna, ale nekomfortni a draha na provoz (cca 50k rok na tech senzorech).

« Poslední změna: 06. 03. 2025, 16:39:15 od r223 »

« Odpověď #7 kdy: 06. 03. 2025, 16:51:00 »
Jezisi tak si kup za par stovek certifikovany merak cukru z kapky krve.
Pichnes se jehlickou do prstu. Provoz opet stoji ve stokorunach, jak casto pichas :P
Obcas nakoupis nove jehlicky a "papirky".

Ale nee, lepsi objednat nejakou strasne cool vec z ciny co nemeri vubec presne  :D
« Poslední změna: 06. 03. 2025, 16:54:00 od XXX_Sam_XXX »

Zopper

• 876
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06. 03. 2025, 16:52:10 »
To jsem presne tusil, ze se najde pytel joudu, kteri mi misto odpovedi na dotaz bude odpovidat, ze to nechci.

Když jsi to tušil, tak proč jsi půlku toho pytle joudů neodzbrojil hned v dotazu specifikováním svého použití?

Apropo, je zajímavé, kolik lidí tady na fóru nadává ostatním za to, že berou trochu ohled a přemýšlí o důsledcích. Nemělo by to být spíš naopak?

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 06. 03. 2025, 16:57:36 »

Když jsi to tušil, tak proč jsi půlku toho pytle joudů neodzbrojil hned v dotazu specifikováním svého použití?

Apropo, je zajímavé, kolik lidí tady na fóru nadává ostatním za to, že berou trochu ohled a přemýšlí o důsledcích. Nemělo by to být spíš naopak?

Dotaz byl:

Jde to někde koupit a uchodit?
Ev. něco jiného, co reálně funguje (papíry a certifikace neřeším, jde o to, aby tak opravdu ten sensor byl a nebyl to fake).

Nepřijde mi problém z toho pochopit, že informace o tom, že to nemá FDA certifikaci mě fakt nezajímá.
Já jsem si to rešeršoval dost, vím vlastnosti jednotlivých metod a jejich problémy, ale vzhledem k množtví podvodníků je těžké určit, kdo v tom zařízení ten sensor opravdu alespon má.

r223

• 138
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 06. 03. 2025, 16:59:12 »
Jezisi tak si kup za par stovek certifikovany merak cukru z kapky krve.
Pichnes se jehlickou do prstu. Provoz opet stoji ve stokorunach, jak casto pichas :P
Obcas nakoupis nove jehlicky a "papirky".

Ale nee, lepsi objednat nejakou strasne cool vec z ciny co nemeri vubec presne  :D

Dotaz: Chci automatický kontinulální logger teploty.
Odpověď: Choď se dívat za okno na teploměr a zapisuj do deníčku
 ::)
« Poslední změna: 06. 03. 2025, 17:05:37 od r223 »

« Odpověď #11 kdy: 06. 03. 2025, 18:21:41 »
Pro mne ta otazka byla jasne formulovana.

Pokud se ja ptam na doporuceni kresla, nepotrebuju, aby mi joudove, co o mne nevi, prikazovali cvicit. To je jen specialita mistni komunity, tohle chovani, Joudo.

« Odpověď #12 kdy: 06. 03. 2025, 18:35:53 »

Klasika.

« Odpověď #13 kdy: 06. 03. 2025, 19:29:31 »

Tak tady příště rovnou v původním dotazu napiš: jsem fitness jouda, co si hraje na "vědátora". Ve skutečnosti je mi u zadele, co to naměří, hlavně, že to bude cool a in a bude to vypadat "vědecky". Pak budu podobný dotaz rovnou ignorovat.

Těžkého diabetika jsme měli v rodině a hypoglykemické kóma​​ opravdu není pěkný zážitek.

::) >:(

« Odpověď #14 kdy: 06. 03. 2025, 19:35:07 »

Nojo, o kousek vedle si zase někdo myslí, že ohrožovat desítky lidí na životě experimentováním s DIY výrobou wallboxu z baterek z Aliexpressu v zájmu úspory pár set korun ročně je taky základní lidské právo.  :'(
« Poslední změna: 06. 03. 2025, 19:37:59 od LolPhirae »