Dostal jsem před týdnem jako nový pracovní notebook ten zmiňovaný
HP Probook 460 G11 (32 GB RAM, Intel Core Ultra7 155U) tak pár postřehů:
+ pocitově lehký a pevný
+ výkonu je dostatek, i když podle papírových údajů jsem čekal ještě větší rozdíl oproti předchozímu notebooku (Intel Core i7-8550U)
+ bez problémů si nechal líbit 4 TB disk WD Black SN850X, i když oficiálně taková velikost podporovaná není; i bez jakéhokoliv chladiče se drží na dobrých teplotách (idle 34°C, v zátěži do 65°C)
+ kamera má posuvnou mechanickou záslepku
+ i když je tenký má LAN konektor (s vyklápěcí polokrytkou)
+ rozlišení 1980x1200 je lepší než mé předchozí FullHD (ale velikost bohužel o 1,3" menší)
+ takové ty běžné věci jako podsvícení klávesnice a čtečka otisků prstů
+ klávesa Power umístěná v klávesnici vcelku nevadí, na náhodné krátké stisknutí nereaguje, musí se sekundu podržet
- v zátěži je
docela hlučný - dalo se u tohoto 25W CPU očekávat, teplotní špičky jsou podle HW Monitoru i přes 105°C
-
děsné repráky, jsou vepředu zespoda, při online schůzkách slyším ostatní jako odněkud z hrnce nebo ze sudu
-
děsná klávesnice, je téměř zarovnaná s povrchem notebooku, příliš úzký okraj, pocitově nepříjemné, nedá se řídit hmatem, musím se na klávesy dívat - daleko více překlepů než na předchozím notebooku HP
-
děsná klávesnice 2, šipky doleva a doprava jsou zkombinované půlklávesy s PgUp a PgDn (na jejich původním místě je totiž speciální klávesa pro spuštění kalkulačky

a Power tlačítko) - už se mi za ten týden mnohokrát stalo, že jsem se chtěl posunout o znak doleva a místo toho jsem skončil o stránku výše
-
děsná klávesnice 3 - levý Shift a CTRL jsou maličké čtvercové klávesy, opakovaně místo CTRL mačkám Fn, zato vpravo od AltGr přibyla zbytečná speciální klávesa pro spouštění CoPilota

.
-
děsná klávesnice 4 - PrtScr je dostupný na klávese F12, tedy je dostupný až v kombinaci Fn+F12

. Vedle je místo něj samostatná klávesa Ins, pro mě zcela zbytečná, PrtScr používám 10x častěji
- napájení pouze přes USB-C a pouze z levé strany - když už to udělali jen přes USB-C, mohlo dát na každou stranu notebooku jeden konektor (USB-A má z obou stran), mně to třeba vlevo moc nevyhovuje, napájecí USB-C kabel mám ohnutý o 180° a konektor občas trochu vylamuje USB port (kryt je i z boků naštěstí kovový, takže konektor podepře)
- uvnitř je spousta prázdného místa, klidně by se tam vešel druhý M.2 disk nebo větší baterie
- na rozdíl od mého předchozího Probooku nemá slot na SD/mikroSD kartu