Ahojte,
mam nasledujuci use case:
v miestnosti/objekte bez el. zasuvky chcem regulovat teplotu. Dotiahnem tam predlzovacku, do nej inteligentnu zasuvku s bytovym vyhrievacom. Chcel by som zapinat/vypinat tento vyhrievac na zaklade nameranej teploty. Existuje zasuvka s otvorenym protokolom, pomocou ktoreho by som ovladal ten vyhrievac bud z telefonu (Android, ale to je posledna moznost, nechavat ho tam ako meradlo teploty) alebo rasberry (mam) alebo Odroid (nemam) a podobne minipocitace s teplotnym cidlom, prip. nieco ide. Ide mi primarne o to, kupit tu zasuvku taku, aby som s nou mohol komunikovat aj ja, nie len SW od vyrobcu. Samozrejme cena by mala byt +/- rovnaka ako ju cena zasuviek s uzavretym protokolom. NIe je to zivotne dolezity use case, skor taky hobby projekt.
Este mi nie je jasne, ci komunikacia s tymi zasuvkami cez wifi musi ist vzdy cez router alebo aj napriamo zasuvka <--> ovladaci klient.
Poradite mi prosim, co mam v popise zasuviek hladat? a Idealne aj nejake spolahlive cidlo (odchylka max. 3-4 stupne C), ktore by som mohol pouzit.