Chování nabídky napětí USB-C nabíječky s PD

gnat

Re:Chování nabídky napětí USB-C nabíječky s PD
« Odpověď #15 kdy: 04. 11. 2025, 11:12:42 »
Účinnost typické malé USB nabíječky bývá 80%-85% v oblasti blízké max. výkonu (GaN se mohou dostat i na 90%). Ta ale dramaticky klesá pro menší odběry a pro malé proudy klidně spadne až na 10%. 45W nabíječka potřebuje uchladit 5-10W ztrátového výkonu, bez větší závislosti na zatížení. Což samozřejmě dlouhodobě přes ten plastový obal nedává. Uvnitř může být klidně o 30-80°C více než na obalu. Většina tepla se obvykle odvede přes vidlici do zásuvky. Tak si zkus po příštím odpojení vytáhnout jí ze zásuvky a šáhnout si na ty kovové kontakty.

Re:haluze Chování nabíječky s PD
« Odpověď #16 kdy: Dnes v 11:58:06 »
Co je totot zač?
Sjůůpr dodgy? Pošli to Danykovi na rozebrání, ať se mrknem, jak daleko od smrti či vyhoření jsi byl:
https://www.youtube.com/@DiodeGoneWild/search?query=charger
cool kanál a ten playlist  DAngerous &safe mě trochy vylekal ,neboť z dálky to trochu vypadá co mám doma.
Není to čech Ten danyk? Protože "tuhle angličtinu jsem už někde slyšel" (konkrétně tenhle hlas) aje mi topovědomé , nějaký elektro guy.. Rok ,2 zpátky

Citace: v6aklink=topic=31208.msg428678#msg428678 date=1762233171
0.5V - krmit slabšího
nemá proti tomuto chránit Dioda gone wild?

Citace: gnat
vidlice-teplota
vyzkouším až budu experimentovat. Mám chytrou zásuvku, není problém změřit rozdíl činného výkonu z ní a DC spotřeby z USB testeru (problém ale právě bude u přesnosti pro ty malé výkony pod 4W, které chytré zásuvky moc dobře spolehlive neměří, ale 15W asi už měří přesně)
« Poslední změna: Dnes v 12:02:10 od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ »