Tlač na rôzne druhy textilu - software na design

Tlač na rôzne druhy textilu - software na design
« kdy: 06. 03. 2025, 20:58:36 »
Ahojte viete poradiť nejaký software určený na návrh potlače už hotových textílií?

Boli mi poradený NedGraphics a C-Design Fashion. Zatiaľ to pozerám len chvíľu, ale už na prvý pohľad mi udrelo do očí, že nikde neni cena produktu. Nehovoriac o tom, že asi by som sa do toho softwaru musel zaškoliť čo ma bude stáť veľa času a peňazí, školenia na to asi nie sú bežne dostupné, takže asi bude lepšie vybrať menej špecializovaný SW.

Z klasických softwarov mi AI doporučila Blender. Myslíte že je to dobrý nápad naučiť sa Blender aspoň na základnej úrovni a potom si potlač navrhovať cez tento software?

Predstavujem si to tak že by som kúpil 3D scanner a vybral gildan oblečenia ktorý chcem potlačiť (nohavice, triko, košeľa, kabát, mikina) a ten by som nascanoval ako 3D model a potom by som v illustratore + mozno obcas photoshope vytvoril nejaký vektor a ten by som preniesol ako textúru na ten 3D model. Samozrejme sú rôzne techniky tlače či tvorby nášivok, to ale teraz neriešme, najprv chcem pochopiť základný proces výroby potlače oblečenia a potom budem pridávať rôzne ďalšie techniky, prípadne aj tvorbu strihov atď.

mimochodom blender vraj dokáže aj simulovať rôzne druhy látok.

Re:Tlač na rôzne druhy textilu - software na design
« Odpověď #1 kdy: 06. 03. 2025, 23:17:54 »
poslu to do reklamky, za dva dny mam doma triko. nevim, dal.

pokud se na to ptas tady tak to asi neni vhodny rozjizdet jako vlastni byznys.
Děkuji za možnost editace příspěvku.