Ahojte viete poradiť nejaký software určený na návrh potlače už hotových textílií?
Boli mi poradený NedGraphics a C-Design Fashion. Zatiaľ to pozerám len chvíľu, ale už na prvý pohľad mi udrelo do očí, že nikde neni cena produktu. Nehovoriac o tom, že asi by som sa do toho softwaru musel zaškoliť čo ma bude stáť veľa času a peňazí, školenia na to asi nie sú bežne dostupné, takže asi bude lepšie vybrať menej špecializovaný SW.
Z klasických softwarov mi AI doporučila Blender. Myslíte že je to dobrý nápad naučiť sa Blender aspoň na základnej úrovni a potom si potlač navrhovať cez tento software?
Predstavujem si to tak že by som kúpil 3D scanner a vybral gildan oblečenia ktorý chcem potlačiť (nohavice, triko, košeľa, kabát, mikina) a ten by som nascanoval ako 3D model a potom by som v illustratore + mozno obcas photoshope vytvoril nejaký vektor a ten by som preniesol ako textúru na ten 3D model. Samozrejme sú rôzne techniky tlače či tvorby nášivok, to ale teraz neriešme, najprv chcem pochopiť základný proces výroby potlače oblečenia a potom budem pridávať rôzne ďalšie techniky, prípadne aj tvorbu strihov atď.
mimochodom blender vraj dokáže aj simulovať rôzne druhy látok.