Kam zmizely nabídky práce na HPP?

Re:Kam zmizely nabídky práce na HPP?
« Odpověď #15 kdy: 10. 02. 2026, 13:13:00 »
Mohu-li si dovolit odbočení: na IČO jsem pracoval pár let, pak všude najednou chtěli jen HPP (IČAři donucení k HPP-izaci nebo odchodu). Nyní jsem na HPP a vlastně bych neměnil - když vidím nabízené MD rates, vlastně bych si pohoršil - a ještě přišel o klid. Uniká mi něco?
Jednu dobu to tak bylo, že všichni tlačili do HPP, to je pravda. To se ale zase naštěstí dost obrátilo. Jak v .NET netuším, ale co se webového vývoje týká, tam tedy jednoznačně IČ ekonomicky vede. Na HPP bych byl po zdanění níž o desítky procent. Možná bych měl větší klid, to ano, ale ten rozdíl fakt není deset tisíc měsíčně. Ten je mnohem vyšší a to jeden každý měsíc, měsíc za měsícem.

« Odpověď #16 kdy: 10. 02. 2026, 18:58:00 »
Otazka je co bude ted s nastupem Dluženy. Nikdo z Anofertu se netaji tim, ze chce slapat po krku hlavne malym firmam a zivnostnikum.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #17 kdy: 10. 02. 2026, 19:56:19 »
Otazka je co bude ted s nastupem Dluženy.

Taky jsem jí neměl rád, ale co předváděla Fialová horda, to bylo jak za komoušů...
Jenže národní vláda toho moc nezmůže, dokud budou hrozit emisní povolenky a firmy nebudou mít jistotu, budou odkládat investice a vyčkávat, jestli se taky mají stěhovat pryč.

Karmelos

• 1 271
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Dnes v 09:36:30 »
Otazka je co bude ted s nastupem Dluženy. Nikdo z Anofertu se netaji tim, ze chce slapat po krku hlavne malym firmam a zivnostnikum.

hele nechci obhajovat čerta, ale mě to šlapání přišlo spíš ve smyslu zamezit daňovým únikům - viz EET,  tedy obcházení placení daní a vyplácení mezd načerno. Zdá se mi, že narovnání prostředí, kdy před lety hospody s EET už neřešily placení kartou bylo pozitivní a se zrušením zase přešly na černotu. Pro podnikatele to má možná blahodárný vliv, ale pro zaměstance a stát (potažmo zbytek obyvatel) je to ztráta - výměra důchodu a nedostatečné soc a zdravotní odvody třebas....
Gréta je nejlepší.

ZAJDAN

• 2 101
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Dnes v 12:44:22 »
hele nechci obhajovat čerta, ale mě to šlapání přišlo spíš ve smyslu zamezit daňovým únikům - viz EET,  tedy obcházení placení daní a vyplácení mezd načerno. Zdá se mi, že narovnání prostředí, kdy před lety hospody s EET už neřešily placení kartou bylo pozitivní a se zrušením zase přešly na černotu. Pro podnikatele to má možná blahodárný vliv, ale pro zaměstance a stát (potažmo zbytek obyvatel) je to ztráta - výměra důchodu a nedostatečné soc a zdravotní odvody třebas....
Hospod a restaurací výrazně ubylo a ty co zbyli zejí prázdnotou(menší města).
Vyplácení mezd na černo? Lidi už nejsou tak hloupí a vědí, že je to jen poškozuje, to už se taky změnilo.
Živnostníkům se vždy šlo po krku, to bylo a je.
A stejně to platilo a platí, že kdo poctivě maká, ten musí "trpět". Lůza sedí doma na dávkách, dostane podporu na bydlení a kde co. Totok bylo i za sociku a teď je to ještě víc!
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.