Emacs a mrtvé klávesy

Emacs a mrtvé klávesy
« kdy: 14. 04. 2010, 13:14:08 »
Už léta jsem nenarazila na problém v emacsu při psaní češtiny, až zas teď. Mám Fedoru 12/Gnome a upravenou českou XKB klávesnici. V terminálu píšu normálně česky. Když si pustím emacs v terminálu (emacs -nw), píšu normálně česky. Když pustím emacs v jeho vlastním okně, nefungují mrtvé klávesy a další modifikátory.

Když stisknu dead-acute, napíše mi dole v mode-line "<dead-acute> is undefined".
Když stisknu dead-caron, napíše mi "<S-dead-caron> is undefined". (Kde vzal to "S-", netuším.)
Když stisknu RAlt nebo Win , na kterých mám namapovaný Compose, napíše mi "<Multi_key> is undefined".

Zkoušela jsem pouštět emacs tak, aby si nenačítal .emacs, ale nepomohlo to. Když se přihlásím jako jiný uživatel, který používá stejnou upravenou klávesnici, vše mu funguje. Musí to být v nějakém nastavení X-ek nebo Gnome, ale nevím, kde hledat.

wamba

Re: Emacs a mrtvé klávesy
« Odpověď #1 kdy: 14. 04. 2010, 16:42:46 »
Nepomůže v emacsu "C-x Ret k Ret"

« Odpověď #2 kdy: 15. 04. 2010, 10:11:51 »
Ne, to nepomůže. Napíše mi to "Unsupported coding system in Encoded-kbd mode: undecided" a problém trvá. Zkoušela jsem změnit "coding system" na latin-2, ale to taky nepomohlo.

« Odpověď #3 kdy: 19. 04. 2010, 11:51:45 »
Tak už jsem to spravila: měla jsem nějaké tečkované soubory, které zbyly jako pozůstatek po experimentech se zapínáním a vypínáním různých programů při přihlášení. Tyhle soubory se zřejmě staraly o možnost psát čínsky a japonsky, což zrovna nepotřebuju, takže jsem je zrušila a po novém přihlášení mi emacs funguje k mé spokojenosti. Konkrétně jse msmazala tyhle věci:
.xinputrc -> /etc/X11/xinit/xinput.d/ibus.conf
.iiim

« Odpověď #4 kdy: 23. 04. 2010, 12:33:05 »
Tak problém se vynořil znova, tentokrát u kolegy, který ale nemá nic z toho, co jsem mazala. Je to záhada, kterou bych velmi ráda rozlouskla.