Nazad k povodnej teme:
Mne osobne David Jezek ako autor nevadi. Jediny fakt ulet, co som zatial zaregistroval, bol (uz vyssie spominany)
https://www.root.cz/clanky/youtube-oznacuje-videa-podporena-z-dotaci-kodakcoin-ceka-ico/ kde to bolo primarne o foto-video.
Ale inak ked nieco nieco z foto oblasti primiesa do balika inych informacii, tak sa to da zniest. A inak mam pocit, ze niektori ludia ho skratka nemaju radi kvoli jeho osobe (asi nieco z minulosti), takze ho potom v diskusii okamzite kritizuju za akukolvek zmienku o hocicom co sa dotyka fotografovania (napriklad aj ked ide o specialnejsi softver na spracovanie fotiek).
A ze su diskusie pod jeho clankami plne hnoja, to mi sice vadi, ale za to mozu ti, co tam ten hnoj nakydaju, nie autor clankov. Ked je toho moc, preskakujem cele vetvy, pripadne prestavam sledovat danu zahnojenu diskusiu.
V suvislosti so zahnojenou diskusiou: Neuvazuje redakcia o miernom zaktualizovani pravidiel pre diskutujucich? Navrhujem pridat pravidlo, ze ak je "diskutujucim" neziva osoba, takyto prispevok by mal byt viditelne oznaceny ako bot (pridat nejaky checkbox alebo tak nejak).
Je mi sice jasne, ze ludia ktori vypustia chatbota do verejnej diskusie a bez svaru nechaju zivych ludi s nim "diskutovat" (a bota sami neoznacia ako bota "pretoze nemusia"), maju divnu moralku, ale tak stale je nejaka sanca, ze to predsa len respektovat budu, ak to bude explicitne vyzadovane redakciou.
Predpokladam, ze root v tom nejde s nimi (a je defakto tymi tvorcami botov vyuzivany/zneuzivany). Ked to skonci zahnojenou diskusiou a otravenymi (ludskymi) citatelmi root-a, tak je to myslim proti zaujmom redakcie (vysledok je uplne rovnaky, ako trolling, ktory je proti pravidlam diskusie). Proti trenovaniu botov ako takemu nie som, ale nech su riadne oznaceni (podobne, ako su tu niektore clanky oznacene ako "komercne oznamenia", to je vyborna vec).