Citace: mikesznovu 08. 12. 2022, 22:15:38Zajímá mě ale jedna věc, a sice jaké druhy odpovědí se vrací na druhy dotazů na nějakém resolveru.CNAME vrací CNAMEA vrací CNAME+Anespecifikováno cname,a,mxJe to nějaká dobrá vůle resolveru, že to pospojuje?Tak je CNAME definováno – pokud je k nějakému jménu definován záznam CNAME, žádné jiné typy už k tomu jménu nemají být (kromě typů pro DNSSEC, jinak by to nefungovalo).Citace: mikesznovu 08. 12. 2022, 22:15:38Ale v některých případech TXT záznam má i alias.Myslíte, že k jednomu jménu existuje CNAME záznam i TXT záznam? To je špatně. Jste si tím jistý, že dostáváte opravdu TXT záznam k tomu jménu, že to není záznam až z cílového jména (z kanonického jména)?Ne, nemá je mít. RFC 1034, 3.6.2.
Zajímá mě ale jedna věc, a sice jaké druhy odpovědí se vrací na druhy dotazů na nějakém resolveru.CNAME vrací CNAMEA vrací CNAME+Anespecifikováno cname,a,mxJe to nějaká dobrá vůle resolveru, že to pospojuje?
Ale v některých případech TXT záznam má i alias.
host -ttxt www.zive.czwww.zive.cz is an alias for zive.cz.......... host -ttxt zive.cz.........
host -ttxt zive.cz ; host -ttxt www.zive.cz (nepoužil jsem autoritativní server)
To jsem si myslel, že je nemá mít. Ale otázka je jestli se tím myslí že nemají být v záznamech v zóně a nebo zda je ani nemá vracet (nějaký cizí )resolver
No a já právě myslel, jestli je přípustné, aby forwardující resolver při dotazu typu TXT na některý z aliasů vrátil holou odpověď typu CNAME bez TXT (tedy výstup příkazu host jen jednořádkové "dotazovane jmeno" is an alias for "original")