Ad jednoúčelové krabičky, proč si nekoupit nějaký pěkný domácí router se silnějším CPU. Mám doma celkem tři, situace byla následná – potřebujeme print server a dalších několik ethernetových portů. Print server tenkrát stál stejné peníze, jako 500gP. Pořídil jsem si tedy postupně 3x Asus 500gP, na kterých provozuji OpenWRT. Jeden dělá switch + print server pro dvě tiskárny a webový teploměr. Další dělá switch, APčko + má připojenu čtečku karet pro sat. příjímac. Když už zmiňuji sat. přijímač, ten je také na Linuxu, má připojen HDD, uložené filmy je tedy možné stremovat a HDD zároveň používat k ukládání dat. Hlavní router byl nahrazen WR2543 (výhodou je n-ková WiFi a Gigabit), ten má připojen Flash Disk. Router používám i jako VPN ze zahraničí, FTP pro uživatele, dále provozuji web server (lighttpd + php5) se zobrazením aktuální teploty, pro několik uživatelů plně dostačující. Data z teploměru si ukládám do hostingu od php5.cz, předpokládám, že Obamu nebude zajímat, kolik bylo stupňů na půdě nebo v bojleru. Poslední router mám jako rezervu a na hraní, ještě jsem si na hraní pořídil za 300 Kč, WR703. (1x Ethernet, n WiFi, USB), dodám ještě USB hub a Bluetooth modul. Ještě postupem času uvažuji o nějaké vlastní obdobě wepaste.com.