Zdravím. Je to vše otázka vymezení právě toho, co například je a co již není politikou. Vždyť i u nás BISka vede jako potencionální extrémisty lidi se zcela normálními, navíc zcela demokratickými názory na dění ve státě.
Ono to má okolo mnoho věcí k zamyšlení. Například, nakolik je demokracie uhájitelná demokratickými prostředky. Jestli třeba se demokracie (řecky demos = lid, Kratos = vláda) automaticky neuchyluje k vládě většiny, navíc vládní většiny, kdy pak občané voliči jen zírají, že zůstali opět jaksi stranou.
Ten rozhovor pro TV mi připadal v pořádku a domnívám se, že třeba na portálu reformy.cz mohou zatím v ČR občané vyjádřit své politická názory v diskuzích od politického směru Liberetariánů až po vyznavače různých spikleneckých všeobjímajících teorií.
Ovšem bylo by dobré pokud by si diskutéři na blozích fórech občas také přečetli nějaký zákon. Případně aby dokázali rozlišit , myslím tím dohledat, například vládní návrh zákona a jeho pozdější změny po zásahu výboru sněmovny pro sociální politiku.
Je však opravdu otázkou k zamyšlení, zda je prvotní funkcí státu, tedy zda občané mají stát od toho, aby nějak omezoval vyjádření nebo prosíval internet. To píši s vědomím, že už jsem sám zasáhl když se jedna dívčina demonstrativně sebepoškozovala na internetu, zjistil jsem totiž, že jsem zřejmě jediný dospělý který o tom ví a mladiství s toho měli legraci a ještě ji hecovali. Zároveň je dobré si uvědomit, že politickou otázkou je v podstatě cokoliv od výše daní, ceny práce až po léčbu, veřejné instituce, a postavení seniorů nebo naopak mladých lidí ve společnosti.