Článek k rozhovoru p. Krčmáře na České televizi v ČT24 26. dubna 2013

Pane Krčmáři, máte na Rootu článek k Vašemu rozhovoru na veřejnoprávní České televizi na zpravodajském internetovém portálu a televizním kanále ČT24 ?

Mluvím o Google: Státy nás čím dál častěji tlačí k cenzuře obsahu

Dodatek: Zeptal jste se redaktorky zda umí plavat ? Pozval jste jí do bazénu, aby Vám svoje plavecké umění předvedla, pokud Vám nestačilo slovní hodnocení ?
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

3ugeene

jsem si temer jist, ze pan Krcmar o dovednostech v plavani vyzvidal jak divy...

Takhle jsi na dobrý cestě, abys dostal ban: http://forum.root.cz/index.php?topic=1614.msg11601#msg11601

BTW to video vyžaduje flash.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Clovece, Koleso, co to tady matlas?

http://exotopedia.org/wiki/Michal_Kolesa

:) otazky o plavani mi niekoho pripomenuli uz viem koho:D

Diskobolos

http://exotopedia.org/wiki/Michal_Kolesa

:) otazky o plavani mi niekoho pripomenuli uz viem koho:D

Dobře ON! http://www.youtube.com/watch?v=jj2rv3rpb78 :D

Ja chci více takových videí! Zde jsou náměty:
- kam se ztrácejí elektrony v eletrické distribuční síti
- kolik zubů má včela
- pepétum mobile

Díky!

Hlavně, že můj PRIMÁRNÍ dotaz bylo rozšíření informací o internetové cenzuře, co se nevešlo do vysílání :'( 
Michal Kolesa
29 let, Invalidní důchodce, Vyučen: elektrikářem - silnoproud, Maturita: Strojírenství, Zájmy: Počítače AOI

bambas

Hlavně, že můj PRIMÁRNÍ dotaz bylo rozšíření informací o internetové cenzuře, co se nevešlo do vysílání :'(

Copak? Smazali ti na LžiDnes příspěvek? Tomu bych se v tvém případě nedivil...

Tom Liberec

Zdravím. Je to vše otázka vymezení právě toho, co například je a co již není politikou. Vždyť i u nás BISka vede jako potencionální extrémisty lidi se zcela normálními, navíc zcela demokratickými názory na dění ve státě.
Ono to má okolo mnoho věcí k zamyšlení. Například, nakolik je demokracie uhájitelná demokratickými prostředky. Jestli třeba se demokracie (řecky demos = lid, Kratos = vláda) automaticky neuchyluje k vládě většiny, navíc vládní většiny, kdy pak občané voliči jen zírají, že zůstali opět jaksi stranou.

Ten rozhovor pro TV mi připadal v pořádku a domnívám se, že třeba na portálu  reformy.cz  mohou zatím v ČR občané vyjádřit své politická názory v diskuzích od politického směru Liberetariánů až po vyznavače různých spikleneckých všeobjímajících teorií.

Ovšem bylo by dobré pokud by si diskutéři na blozích fórech občas také přečetli nějaký zákon. Případně aby dokázali rozlišit , myslím tím dohledat, například vládní návrh zákona a jeho pozdější změny po zásahu výboru sněmovny pro sociální politiku.

Je však opravdu otázkou k zamyšlení, zda je prvotní funkcí státu, tedy zda občané mají stát od toho, aby nějak omezoval vyjádření nebo prosíval internet. To píši s vědomím, že už jsem sám zasáhl když se jedna dívčina demonstrativně sebepoškozovala na internetu, zjistil jsem totiž, že jsem zřejmě jediný dospělý který o tom ví a mladiství s toho měli legraci a ještě ji hecovali. Zároveň je dobré si uvědomit, že politickou otázkou je v podstatě cokoliv od výše daní, ceny práce až po léčbu, veřejné instituce, a postavení seniorů nebo naopak mladých lidí ve společnosti.

neprihlaseny hawran

Proto by bylo vic nez vhodne, aby pristi rozhovor delal pan sefredaktor se mnou.

Plavu dobre, plavu rad ...

#

ze tady toho umatlanyho blbecka krmite :/

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
@Tom Liberec: Demokracie neexistuje, existuje akorat televizni realita.

Tom Liberec

Pokud by tomu bylo tak jak píše JardaP potom ovšem jsou vinni občané této země. Případně občané západní civilizace. Ohledně TV reality, je potřeba hledat i jiné informace nejenom to co do nás tlačí právě TV a většina tisku.

Lze se ptá i tak jaké parametry demokracie v USA, pokud soud vydal stanovisko, že finanční prostředky na kampaň nesmí být nijak zákonem omezovány. Možná se nyní již nacházíme v nějakém stádiu korporátní totality na mezinárodní úrovni. Pořád je to však lepší než to co tu bylo před rokem 1989, neboť většina občanů se má lépe. Problém je v tom, že si jich to většina neuvědomuje, případně není ochotna uznat. Právě proto, že jich velká část za minulý rok nepřečetla jediný zákon a ze všeho obviňují ty nahoře, prezidenta, vládu, zákonodárce, ......... ty bohaté, cizince atd. 

Státy velmi často porušují demokracii a pak za pochodu přepisují ústavu. Ovšem občan je za stejný krok většinou potrestán. Platí zejména v ekonomické a trestně právní oblasti.

Nejsou na vině vsichni... jsou na vine ti kteri voli ods, ksčssd, chemika kalouska atd. coz je bohuzel vetsina protoze se nechaji koupit za 30,- ktere nezaplati primo ale v danich.

A demokracie skutecna tu neni, viz třeba:
- den kdy v TV byl rath a divadlo v parlamentu (kdopak z vas vi co se v tichosti prohlasovalo tentyz den vecer a zadna media ani verejnopravni o tom neinformovala?)
- kontrášema zrealizovana diskreditace pana Daňhela
- Saša a promopro, drobil s knetigem a cisticka aby mel sanci byt premierem a dalsi a dalsi kradeze koni za bileho dne.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tom Liberec

Kdy volí, nebo volili vámi zmíněné strany v posledních volbách do sněmovny, těch předposledních nebo kdykoliv v životě ?
No a bez viny jsou podle Vás voliči ČSSD, VV, zelených............ doplňte si sám.

Nehraje náhodou roli i to, že se příliš mnoho lidí obává o s to aby jejich hlas nepropadl a tak dá raději ten svůj nějakému velkému politickému subjektu ?
Ovšem těch 30 Kč ( 50, 100 ) atd. jako předvolební heslo před volbami do senátu zvedla jako hlavní téma ČSSD.

Máme zde poměrně dost lidí, kteří se domnívají že právě když k volbám nepůjdou stanou se zcela politicky jako voliči nevinnými.
Lidem vadí v první řadě třeba zákon o platech náhradách ústavních činitelů a až na druhém, třetím, pátém místě zda jsou vytvářeny podmínky aby mohla fungovat ekonomika a veřejná soutěž. - Chtít po většině občanů aby pochopily co s ekonomikou dělá například cena práce, to bychom chtěli opravdu hodně. Nebo aby dokázali odhadnout kolik měl stát v minulých letech oprávněně / neoprávněně utratit ve státních IT zakázkách.

Ano lidé v ČR jsou velmi ovlivnitelní, zároveň poměrně závistiví. Politici mají hroší kůži atd. Jenomže občané se o kvalitu své demokracie zajímají až ve chvíli kdy jim stát šmátrá v peněžence, nikoliv ve chvíli kdy předseda rozpočtového výboru letí za čísi hotové si zahrát golf do Dubaje.

Mám i poměrně triviální jednootázkový test pokud mi někdo tvrdí, že on ví a zná. Např.co se stane s zákonem, který je schválen sněmovnou a Senát se k němu ve stanovené lhůtě nevyjádří ?