Když CZC kdysi nechutně zlikvidovalo OKc, tak jsem jim přál, aby jednou dopadli stejně a od té doby u nich prakticky nenakupoval. A je to tady. Podobně. Ač jim to přeju, i tak z toho mám smíšené pocity, a i tak se dá říct, že mi bude svým způsobem chybět.
Co se týče náhrady, tak já vlastně náhradu hledal právě už před těmi x lety, a bral jsem (kromě Alzy) hlavně z TSB, ale jak přišli s novým webem, tak tam nakupuju jen když nemůžu sehnat jinde, protože se na tom webu špatně orientuju. Navíc se z celkem levného eshopu s dopravou nad 500 zdarma, stal poměrně drahý obchod. Kupoval jsem tam jednu PC skříň za 800, pak ji zdražili na 1300, tak jsem si nejdřív myslel, že se prostě zdražila u distributora, ale Mironet ji měl pořád za 800. Doprodej zásob? Asi ne. Po roce byla situace stejná. TSB za 1300, Mironet za 800.
Jako nejčastější alternativu k Alze používám teda Mironet, kde mě nejvíc štve, že všechno uvádí, že mají skladem, ale kolikrát je dodání až za týden, takže to asi vůbec není jejich vlastní sklad. Jinak ale příjemné ceny, zvlášť pokud mají zrovna dopravu zdarma, takže pokud nespěchám, tak tam koupím 10 kabelů za cenu jednoho, max. dvou z Alzy a jsem spokojený.
Dřív jsem bral i ze Suntechu, který má podobné ceny a hezčí eshop, ale po jedné příhodě, kdy jsem u nich koupil BR vypalovačku právě proto, že uváděli, že je k tomu i SW balík, což nebyl, jsem u nich přestal nakupovat. Tehdy jsem kvůli tomu koupil právě u nich a dráž než jinou v Alze, a když jsem se po SW pídil, dostal jsem jen strohou "omluvu", že měli neaktuální popisek. To byla tehdy moje asi 4. nebo 5. objednávka a stávali se pomalu mojí první volbou, ale tuhle křivdu
, kdy jsem já zaplatil za jejich chybu, cítím do teď. Asi jsem už moc zhýčkaný Alzou, kde je ten servis úplně někde jinde, a to i když s nimi člověk řeší nějaký problém. Takže si tam klidně za ten servis připlatím. Jediný problém je, že co se komponent týče, prodávají jen mainstream, a když chce člověk nějakou chuťovku, musí se podívat jinde.