Vcera mi z nejakeho zahadneho dovodu prestalo fungovat odosielanie posty. Po par hodinach to zrazu opat zacalo fungovat. Rad by som ale vedel preco sa to stalo, tak popisem scenar:
1) na serveri S1 bezi posfix + webmail (roundcube), tu vcetko bezi bez problemov zo svta prijimam postu aj ju mozem odoslat
2) na serveri S2 bezi online aplikacia, ktora na odosielanie posty pouziva postfix na S1
3) oba servery su v hostingu, maju dostatok volneho miesta na disku
4) nc -zvw3 MAIL_SERVER_DOMAIN 25 (spustane na S2) po cely cas nefunkcnosti hlasil: Connection to MAIL_SERVER_DOMAIN 25 port [tcp/smtp] succeeded!
5) firewall na S1 neblokuje pristup z S2
a) v case ked to nefungovalo, som v mail.log a ani v syslog nevidel ziadne zaznamy, ktore by znacili, ze sa app na S2 snazila spojit s postixom
b) ale bez problemov som sa pripojit na port 25 zo servera S2 pomocou telnetu
c) tento kod po spusteni zostal visiet bez akejkolvek hlasky/stacktrace.
try:
with smtplib.SMTP('MAIL_SERVER_DOMAIN', 25) as server:
server.sendmail(sender_email, receiver_email, msg.as_string())
print("Email sent successfully!")
except Exception as e:
print(f"Error: {e}")
Absolutne netusim, cim by to mohlo byt. mohol to nejako blokovat problem na strane hostingu? asi tazko, ked ta 25 bola stale dostupna. Co teda branilo odosielat maily z S2.
pred tym, ako sa to rozbehlo som zaktualizovat S1 (ubuntu) a par krat restartol, ale uz si nepamatam, ci to zafungovalo hned po restarte alebo az po chvili.
logy na S1 mam vsetky dostupne, ale uz mi nenapada, kam by som sa mal pozriet. Poradite ako najst dovod, preco to nefungovalo?