Mikrotik ac lite přístup pro správu routeru

Re:Mikrotik ac lite přístup pro správu routeru
« Odpověď #15 kdy: 29. 10. 2024, 15:47:38 »
Zkus použít nižší verzi winboxu, občas to pomáhá.

« Odpověď #16 kdy: 31. 10. 2024, 10:41:50 »
Nakonec jsem oba routery odvezl k providerovi,ten je zcela resetoval a nastavil. Takže jsem to takto vyřešil a vše je jak má být.

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 15:02:32 »
Tak vše není jak má být ,chtěl jsem aby ty sítě spojil jak 2,4 ghz tak 5 ghz protože mám dva routery tak aby to prostě běželo prostě v tomhletom módu a provider mi nakonec nastavil prostě čtyři wi-fi sítě ,dvě jsou 2,4 ghz a dvě jsou 5 ghz a neví jak to spojit dohromady ,obě dvě sítě jsou nastavený v AP bridge.
Nějaký nápad?

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 15:22:58 »
Omlouvám se,jak to asi nesrozumitelně píší. Teď mám nastaveno tak, že jeden router v přízemí má dvě wifi 2.4 a 5 ghz.
A v patře mám druhý router a ten má taky dvě wifi. Ty jsou jinak pojmenované než ty v přízemí.

Chtěl jsem,aby to spojil dohromady,abych měl jednu síť,ale provider neví jak to udělat . Obě sítě běží v apbridge,20/40 mhz,superchanell.

Jose D

• 892
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Dnes v 15:27:41 »
...
A v patře mám druhý router a ten má taky dvě wifi. Ty jsou jinak pojmenované než ty v přízemí.
...

no jestli to v patře jede jen jako AP (a není tam NAT) tak prostě ty síťě pojmenujte stejně, a je to.

« Odpověď #20 kdy: Dnes v 15:34:01 »
To slovo co hledáte je mesh.

« Odpověď #21 kdy: Dnes v 16:02:24 »
Všechny sítě pojmenovaný stejně a síť běžela velmi pomalu.
Takže to rozdělil na dvakrát dvě sítě 2.4 a 5 ghz,jak jsem již psal o příspěvek výše.

Jose D

• 892
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Dnes v 16:09:18 »
To slovo co hledáte je mesh.

On tam má metalickej rozvod ne?

« Odpověď #23 kdy: Dnes v 16:12:41 »
Všechny sítě pojmenovaný stejně a síť běžela velmi pomalu.
Takže to rozdělil na dvakrát dvě sítě 2.4 a 5 ghz,jak jsem již psal o příspěvek výše.

To druhe zarizeni je co? Taky Mikrotik? Pokud ano, tak idealne aktualizovat a pomoci capsmana tam nastavit wifi tak aby fungoval roaming.

CFM

« Odpověď #24 kdy: Dnes v 17:49:04 »
To druhe zarizeni je co? Taky Mikrotik? Pokud ano, tak idealne aktualizovat a pomoci capsmana tam nastavit wifi tak aby fungoval roaming.
CAPSMAN nepomůže, protože roaming (802.11r/k/v) je podporován pouze na nových zařízeních, které mají wifi-qcom (AX) a wifi-qcom-ac (AC s ARM CPU). Mikrotik hAP ac lite je starý MIPSBE a není podporován viz zde:
https://help.mikrotik.com/docs/spaces/ROS/pages/224559120/WiFi#WiFi-Compatibility
Takže jak už bylo zmíněno, jediná možnost je nastavit všechny wifi interfejsy na stejné SSID se stejným typem šifrování a stejným heslem. Samozřejmě každý na jiný nepřekrývající se kanál, aby se nemlátili mezi sebou (což by teoreticky mohlo způsobovat zmíněné zpomalení). Jinak pro zpomalení není důvod (leda že se klient drží AP se slabým signálem i když by mohl mít lepší). Roaming stejně záleží na klientovi (co OS to unikát). Pokud máte dobré pokrytí (překryv), tak by šlo na AP nastavit vykopávání klientů se slabým signálem, což může v určitých případech pomoci, ale na okraji se slabým signálem se pak nikdo nepřipojí.