Asi jsem tu odpovídal někdy dřív, ale napíšu znovu. Mám doma LED z OBI za stovku kus. Dělají 4 a 9W. Já už asi jiný kupovat nebudu. Teplotu mají 3000K, to je pro mě akorát. 4000 je moc modrý a 2700 moc žlutý.
Pomineme-li cenu, tvar, výkon a barvu, tak ale mám jeden velmi podstatnej poznatek. Pokud žárovka není za stínítkem (pískovaný sklo, papírová lampa, ...), tak je to zcela nepoužitelný. Měl jsem LED v lustru typ "ufo" (talíř vzhůru nohama, takže žárovka zcela odkrytá) a i když měla 10W, nedalo se při tom světle nic dělat. Je moc ostrý a vše z jednoho bodu. Tak moc mě bolely oči, že jsem se radši odstěhoval (dobře, nestěhoval jsem se kvůli žárovce, ale jsem rád, že jsem se jí zbavil). Teď mám všechny LED za pískovanym sklem a dávají pěkný příjemný světlo.
Taky je dobrý zvolit správnej výkon. Když mám zavěšený světlo ze stropu na kabelech (3x skleněnej válec), tak do něj nenarvu 3x 9W, ale stačí 3x 4W (a i to dá dost světla). V koupelně mám 4x 4W (z Bauhausu za 130Kč/kus, protože OBI nemělo "svíčky" ve 4W a barvě 3000K za rozumnou cenu) a nedovedu si představit, že tam dám víc... Když rozsvítím, je tam víc světla než ve dne (mám tam okno 1x1,2 metru).
Žárovky mi vesele svítí skoro dva roky a zatím žádný problém.