Jaké LED žárovky domů?

Re:Jaké LED žárovky domů?
« Odpověď #120 kdy: 31. 07. 2016, 00:23:58 »
ahoj,
chystam se domu poridit LED zarovky kvuli uspore

na trhu je toho mraky a vubec netusim, ktere jsou dobre
preferuji spolehlivost, nemusi byt extra levne, staci levne :)

zbytek asi neresim

jake pouzivate vy, pokud ?

dekuji TH

Již strašně dlouho si nechávám poradit od p. Rymera z http://eshop.ledsolution.cz/. Poradil mi snad s každým osvětlením u nás doma. Naposledy se silnou LED žárovkou do pracovny, k šicímu stroji a do ateliéru. Jsem spokojen. Sice občas vyšší cena, ale světlo je něco, co raději koupím u nás.

Nobody (opravdu pravej)

« Odpověď #121 kdy: 31. 07. 2016, 10:12:40 »
od  p. Rymera z http://eshop.l.e.d.s.o.l.u.t.i.o.n.cz/ si nenechám poradit a nic nekoupím, protože nemá ani na reklamu ...

« Odpověď #122 kdy: 31. 07. 2016, 10:41:32 »
od  p. Rymera z http://eshop.l.e.d.s.o.l.u.t.i.o.n.cz/ si nenechám poradit a nic nekoupím, protože nemá ani na reklamu ...

Hezký den, opravdu pravej. To nedokážu posoudit, napsal jsem vlastní zkušenost. Máte Vy někoho, komu důvěřujete při nákupu ledek? Nebo je vám vše jasné a nakupujete na ebay, na alze...? Odpovídal jsem na otázku: jaké používáte.

T.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #123 kdy: 31. 07. 2016, 11:28:21 »
Rymer neni pravej, Rymer je hologram nasvetleny LED zarovkou.

Roman

« Odpověď #124 kdy: 31. 07. 2016, 20:11:02 »
Já jsem nejdřív objjednal LED žárovky z Číny za super cenu. Ty ale vydržely fungovat cca 4 měsíce. Pak jsem zkusil žárovky z obchodu T-LED, který má prodejnu na Praze 2 v Žitné ulici. Cena vyšší, ale kvalita v pohodě - postupně jsem jimi vybavyl celý byt a odešla jen jedna a jediná. Reklamaci bez problémů uznali a dali mi novou žárovku.
Za zvážení taky stojí LED žárovky z Jablotronu, nemám s nimi zkušenost, ale tipuju, že s kvalitou nebude problém.

« Odpověď #125 kdy: 03. 08. 2016, 12:08:02 »
Já jsem nejdřív objjednal LED žárovky z Číny za super cenu. Ty ale vydržely fungovat cca 4 měsíce. Pak jsem zkusil žárovky z obchodu T-LED, který má prodejnu na Praze 2 v Žitné ulici. Cena vyšší, ale kvalita v pohodě - postupně jsem jimi vybavyl celý byt a odešla jen jedna a jediná. Reklamaci bez problémů uznali a dali mi novou žárovku.
Za zvážení taky stojí LED žárovky z Jablotronu, nemám s nimi zkušenost, ale tipuju, že s kvalitou nebude problém.

Souhlasím, Čínu nebrat :(

Kit

« Odpověď #126 kdy: 03. 08. 2016, 12:14:34 »

Souhlasím, Čínu nebrat :(

Všechny mám z Číny. Některé sice odešly, ale při ceně 10-15 Kč za kus mě to netrápilo.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #127 kdy: 03. 08. 2016, 12:45:16 »
Asi jsem tu odpovídal někdy dřív, ale napíšu znovu. Mám doma LED z OBI za stovku kus. Dělají 4 a 9W. Já už asi jiný kupovat nebudu. Teplotu mají 3000K, to je pro mě akorát. 4000 je moc modrý a 2700 moc žlutý.

Pomineme-li cenu, tvar, výkon a barvu, tak ale mám jeden velmi podstatnej poznatek. Pokud žárovka není za stínítkem (pískovaný sklo, papírová lampa, ...), tak je to zcela nepoužitelný. Měl jsem LED v lustru typ "ufo" (talíř vzhůru nohama, takže žárovka zcela odkrytá) a i když měla 10W, nedalo se při tom světle nic dělat. Je moc ostrý a vše z jednoho bodu. Tak moc mě bolely oči, že jsem se radši odstěhoval (dobře, nestěhoval jsem se kvůli žárovce, ale jsem rád, že jsem se jí zbavil). Teď mám všechny LED za pískovanym sklem a dávají pěkný příjemný světlo.

Taky je dobrý zvolit správnej výkon. Když mám zavěšený světlo ze stropu na kabelech (3x skleněnej válec), tak do něj nenarvu 3x 9W, ale stačí 3x 4W (a i to dá dost světla). V koupelně mám 4x 4W (z Bauhausu za 130Kč/kus, protože OBI nemělo "svíčky" ve 4W a barvě 3000K za rozumnou cenu) a nedovedu si představit, že tam dám víc... Když rozsvítím, je tam víc světla než ve dne (mám tam okno 1x1,2 metru).

Žárovky mi vesele svítí skoro dva roky a zatím žádný problém.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #128 kdy: 03. 08. 2016, 14:23:40 »
Tak clovek si nemusi kupovat LEDky bodove. Jsou takove, ktere maji treba bilou kupoli. A to, ze se pri tom neda nic delat neb leda tak myt nadobi a utirat p​r​d​e​l, bude spis souvise s debilni spektralni charakteristikou, kterou do nejake miry LEDky trpi vsechny.

Kit

« Odpověď #129 kdy: 03. 08. 2016, 14:37:50 »
Tak clovek si nemusi kupovat LEDky bodove. Jsou takove, ktere maji treba bilou kupoli. A to, ze se pri tom neda nic delat neb leda tak myt nadobi a utirat p​r​d​e​l, bude spis souvise s debilni spektralni charakteristikou, kterou do nejake miry LEDky trpi vsechny.

Ta spektrální charakteristika je u ledek mnohem lepší, než byla v případě tzv. úsporek.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #130 kdy: 03. 08. 2016, 15:25:49 »
Samozřejmě jsem si koupil ty s kupolí, nicméně světlo v nich vychází z jednoho velmi ostrého bodu (jo, vím, že to není bod, ale čtverec nebo obdélník) a ta kupole to nedovede dostatečně rozptýlit. Když se k takový LED žárovce přidá další stínítko, je z toho teprve pak příjemný světlo.

Ta jedna velmi otravná žárovka byla zase druhý extrém... Sice měla kupoli, ale měla blbou barvu (možná i spektrální charakteristiku) a fakt si nedovedu představit v tom i jen sedět u počítače (nebo utírat zadek). Extrémně nepříjemný.

Ty z OBI a Bauhausu jsou za celkem slušnou cenu a se stíněním/rozptýlením s nima nemám problém.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #131 kdy: 03. 08. 2016, 17:09:57 »
Ta spektrální charakteristika je u ledek mnohem lepší, než byla v případě tzv. úsporek.

Tot otazka. Jedno ma blbou charakteristiku s eventuelnima dirama a maximem na modre, casto dosti znacnym. Druhe ma blbou charakteristiku s dirama, eventuelne jen carovou. Oboji produkuje EM smog, usporky blikaji a dost mozna i LEDky. Oboji je dobre tak na cinosti, kde videni staci omezene. Svetlo je z toho takove, ze vetsina lidi si pri krajeni mrkve neukroji nohu, ale treba opravovat hodinky se pri tom nedaji. Jak narustaji vykony, hrozi u LED osvetleni navic poskozeni zraku modrym svetlem. https://en.wikipedia.org/wiki/High-energy_visible_light Takze az vsichni oslepneme, tak se konecne ukaze, kolik elektriky usetrime zrusenim klasickych zarovek. Nikdo totiz nebude svitit, ale poklesne prodej zarovek.

Karbous

« Odpověď #132 kdy: 03. 08. 2016, 17:14:20 »
No ale ani v Obi and Bauhauzu nemaj slusne nahrady 100W... Kam na ne chodite?
Toz kdyz to nezere, tak at to poradne sviti, ne?

#

« Odpověď #133 kdy: 03. 08. 2016, 19:29:25 »
Ja osobne nahradil vetsinu INQ 10 a 12W ... na chodbu kde byla driv 100W sem dal tuto INQ E27 12W A60 - ma 1010 lumiku a uhel vyzarovani 240° ... tam kde mam vic ramen na svetle, davam samo vic slabsich. Zatim drzi a s cenou kolem kilca neni o cem.

Karbous

« Odpověď #134 kdy: 04. 08. 2016, 07:51:16 »
No jo, ale 1000 lm je spis 75W, ty 100W maji kolem 1300-1400 lm...
Vi nekdo co jsou zac Tesla zarovky? - origo cz, anebo prebrandovana cina?