No tak to je snad zaklad, ne? Prirovnani s kurkou je trosku mimo, kurka je zaklad, core. Balast typu xbox apod za zaklad nepovazuju...
Aj linux si doma zostavujes tak ze vezmes ciste jadro a priplacnes si k nemu rozne dalsie balicky? Takpovediac, urobis si vlastnu distribuciu? Dost pochybujem.
Ano, napr xbox tiez nepovazujem za nutnu sucast windowsu, ale to sa da povedat o roznych programoch ktore najdes v linuxovych distribuciach tiez.
Nechapem tieto script kidies, ktore postahuju vselijake cudne skripty z roznuch pokultnych for, ktorim moc nerozumeju, minimalne nerozumeju ich dosledkom, pospustaju to u seba na PC lebo si myslia ze sa zbavia bloatveru a aky super bezpecny PC teraz maju, a vysledkom casto krat skor byva velmi nestabilny system ktory sa rozpadne pri najblizsej aktualizacii napr co i len .net frameworku.
Ještěže existuje Revo Uninstaller, jinak bych se stala asi taky scipt kidies
Takhle nainstaluji čisté Windows, příp. upgraduji na vyšší verzi, stáhnu všechny aktualizace a pak smažu všechen bloatware Windows a výrobce PC. Dělám to tak už spoustu let a ještě nikdy mi to nerozbilo PC narozdíl od aktualizací Windows, které rozbíjí třeba ovladače tiskáren každou chvíli. Ale jestli chce mít člověk zaplevelený PC bloatwarem, je to jeho volba, ale dost mě štve, když tu někdo napíše, že ti, co se s tím smířit nechtějí, nerozumí IT a rozbijí si PC a to sám ani neumí správně napsat bloatware.
Edit: Stejně to dělám na linuxu. Stáhnu si distribuci, která mě zrovna zaujme a odinstaluji software, který nepotřebuji / nechci a naistaluji ten, co chci.