hm, do svojej prvej prace som bol prijaty aj na zaklade matfyzu. Z tych skusenosti, co mam, tak skor pozvu na pohovor ludi, co maju matfyz/cvut ako nieco ine alebo nic. Pohovor so mnou robil priamo sef a bol som nadseny. Posobil ako osobnost, profik a mal krasny ludsky pristup. Jednal so mnou ako s clovekom. Neskor pri pokece na obede vravel, ze nema vysku. Bol na vysokej skole jeden den a povedal si, ze taky pristup nemusi. S jeho silnou osobnostou sa ani necudujem. Isiel pracovat mimo, potom sa tak v mime dostal k IT, kde ostal, potom si ho, potom s par ludmi odisiel a dnes ma pod sebou 100 ludi, za ktorymi stoji a vsetci stoja za nim. Len tak medzirecou spomenul, ze si na strednej naprogramoval vlastny OS.
Kamosovi, sa nepacil pristup ludi na technike tak ani nedokoncil rocnik a odisiel. Dnes je 5 rokov od skoly a zaraba v Prahe 4500 eur. Je pravda, ze je iba na projekt, ale vie presne tie veci, ktore projekt strasne potrebuje a ktore nevie nik naokolo..
Povedal by som, MFF/CVUT Ti mozeme k tomu, aby Ta pozvali na pohovor prveho, ak nevyzaduju niekoho s praxou ale staci im absolvent. Na pohovore uz ide kazdy sam seba. Skusal ma na pohovore clovek bez vysky, ktory bol velka osobnost aj clovek, ktory mal PhD.
Ale osobne si myslim, ze Tvoja otazka ma zmysel, iba ak chces byt priemerny. Ak nechces, staci Ti, ak budes makat a pojdes sam za seba. Ja mam matfyz nie preto, aby som mal vysku ale isiel som matfyz preto, lebo som chcel vediet, preco veci funguju..