Když se tady rozjela náboženská diskuze, tak mě jako laika vždy zajímalo několik odpovědí, ale když jsem se zeptal křesťanů, tak mě obvinili z rouhačství.
Já ti to sice nevěří, že tě to skutečně zajímá a jen rejpeš, ale je to hezkej seznam, tak budiž.
Za předpokladu, že je pravdivé tvrzení, že Bůh vědomě způsobil smrt lidem při potopě nebo v Sodomě-Gomoře, tak jaké jsou odpovědi na následující tvrzení?
A) Pokud by se na Boha vztahoval náš Občanského zákoníku, tak je Bůh masový vrah?
Ne, není. Nejedná se o vraždu, ale o vykonání rozsudku smrti.
B) Je podle biblických zákonů Bůh masový vrah?
Není
C) Jsou podle Bible andělé považování za vrahy pokud zabijí lidi?
Vybavuji si jednen případ, pobití Asyřanů - a to byla naprosto legální - detaily si dostuduj.
D) Budu podle Bible považován za vraha když zabiji Boha nebo anděly?
Máš na to právo? On se vůči tobě dopustil nějaké zločinu?
E) Budu podle Bible považován za vraha když zabiji Satana?
Máš na to právo? Nemáš.
F) Zabil Bůh větší množství lidí než Satan?
U F) bych poprosil rozebrat konkrétní biblické události, které dokazují tvrzení. Vždy ve spojení s Biblí slyším o tom, že Bůh někoho zabil ale nevzpomínám si, že bych slyšel o zabíjení ze strany Satana.
Ne. Satan zabil bezkonkurenčně největší počet lidí (a andělů). Protože nebýt jeho, tak neumíráme. Díky němu (taky) umíráme. Takže má na svědomí každou smrt každého člověka, který kdy žil. A to asi těžko někdo trumfne.
G) Je podle Bible vrahem člověk, který zavraždí jiného člověka pod vlivem psychické nemoci?
Není. Doporučuji nastudovat jak to měli ve starověkém Izraeli s útočistnými městy. Moc šikovné.
H) Byl podle Bible Kain psychicky zdravý a zodpovědný za své jednání když zabíjel Abela?
Byl zdravý. A nejen to, dokonce ho Bůh osobně varoval. A nejen, že ho varoval, dokonce následně mu bylo úplně fuk, co provedl, takže se nedá mluvit ani o lítosti.
Stačí takto? V opačném přápad PM prosím.