Zdravím,
zaskočil jsem po dlouhé době a mám něco jako dotaz, resp. nevím moc, co s tím.
Mému známému se v poslední době stává, že živé vysílání čt24 na iVysílání (
https://ct24.ceskatelevize.cz/#live) chvíli jede a pak skončí s chybovou hláškou:
Video se nepodařilo načíst.
Usilovně pracujeme na opravě chyby. Zkuste prosím video spustit později.
Máte stále problémy s přehráváním videa?
Podívejte se do nápovědy, nebo nám nahlaste chybu.
Podle nápovědy (
https://www.ceskatelevize.cz/faq/ivysilani/223/) toho moc nezjistil, tak nahlásil chybu. A obdržel následující odpověď:
Dobrý den,
Předně e-mailu nám dovolte poděkovat Vám velice za Váš zájem o vysílání ČT.
S politováním Vás však musíme upozornit, že aktuálně neevidujeme žádné technické potíže v odbavování online vysílání, ani jiné problémy s nedostupností videoarchivu iVysílání.
Dle údajů z formuláře je však patrné, že máte zřejmě na svém zařízení nainstalovanou některou z distribucí platformy Linux?
Vzhledem k technologické roztříštěnosti této platformy (množství různých distribucí a mnohdy uživatelsky modifikovaných sestavení) není ze strany iVysílání OS Linux podporován.
Z tohoto důvodu Vám na tomto OS s touto verzí prohlížeče Chrome nedokážeme plnou funkčnost iVysílání garantovat.
Pro opětovnou dostupnost obsahu iVysílání doporučujeme zvážit užití jiného zařízení na platformách OS Windows 10/11, MacOS/iOS, nebo Android 7.x a vyšším.
Mrzí nás, že pro Vás v tuto chvíli nemáme radostnější zprávy.
Děkujeme velice za pochopení.
S úctou...
Když pominu, že známý používá poslední Ubuntu s updaty a firefox, tak moc nevím, co mu mám poradit.
Ať se vrátí k windows?
Je toto vůbec normální v roce 2023?
Mimochodem, nemám tv, ale sleduji čt přes internet a jen z tohoto důvodu platím tv poplatek. Mám to brát tak, že když to přestane fungovat, tak se na nějaké poplatky můžu...?
PS: Ten web iVysilani je neustále "vylepšován", podle uBlocku vidím, že se neustále zvětšuje počet další sosaných domén (a bez některých obskurních se to už ani nerozjede), aktálně mi to hlásí číslo
22...